Vara Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder vara, varianter, uttal och böjningar av vara

Vara synonym, annat ord för vara, vad betyder vara, förklaring, uttal och böjningar av vara.

Synonymer till vara

Hittade 3 varianter av ordet vara:

Vad betyder och hur uttalas vara

Vara uttalas vara oböjligt och är ett substantiv.

Vara betyder:

Ordformer av vara

Singular

vara
obestämd grundform

Vara1 är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Vad betyder och hur uttalas vara

Vara uttalas vara och är ett substantiv -t.

Vara betyder:

Ordformer av vara

Singular

vara
obestämd grundform
varas
obestämd genitiv
varat
bestämd grundform
varats
bestämd genitiv

Vara2 är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Vad betyder och hur uttalas vara

Vara uttalas vara och är ett verb var konjunktiv vore, varit, pres. är konjunktiv vare, imper. var.

Vara betyder:

Ordformer av vara

Aktiv

vara
infinitiv
är
presens
var
preteritum
varit
supinum
varande
presens particip
var
imperativ
Övriga former vore i vissa uttryck, konjunktiv etc. vare i vissa uttryck, konjunktiv etc.

Vara3 är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Vara på Engelska

 • be
 • goods, commodity - meat product, smuggling, merchandise, Swedish goods, goods and services
 • last - go on, continue, the strike lasted ten days
 • am/are/is - he is a carpenter, it is (was) cold outside, the fact is I am hard of hearing, the book is mine, I am 15
 • am/are/is - I have been to Finland

Hur används ordet vara

 1. Med grunden på plats bör Fis ställa hårdare krav på åkare och förbund. Att ställa upp i fem-sex tävlingar på en vinter bör i det närmaste vara obligatoriskt för friska åkare. (källa)
 2. Andra forskare är dock inte lika övertygade. Att undersöka så små tillika fossilerade strukturer med hjälp av svepelektronmikroskop och röntgenspektroskopi är inte lätt och innebär alltid ett visst mått av subjektivitet när resultatet ska tolkas, skriver Liliana D´Alba, forskare vid Universiteit Gent i Belgien, i samma tidskrift. Därmed inte sagt att flygödlor inte hade olika sorters hårbeklädnad och att några av dessa strukturer var besläktade med fjädrar. Frågan när och hos vilka de allra första fjädrarna uppstod måste dock fortfarande anses vara öppen, skriver hon. (källa)
 3. Om inte Miljöpartister klamrade sig fast vid kejsarens nya kläder, skulle Sverige också mer målmedvetet kunna satsa på till exempel tekniken att binda koldioxid. Det borde vara en självklarhet om man tar försiktighetsprincipen på allvar. (källa)
 4. Det skulle kunna vara lätt att tro att poängfördelningen följer en skala med rika länder i topp och fattiga länder i botten, men riktigt så enkelt är det inte. Som nämndes ovan drabbas Tyskland av ovanligt många bank-attacker (tre procent), medan endast 0, 3 procent av befolkningen i Ukraina drabbas av samma typ av attacker. Och ytterst få nätverksattacker utgår från länder som Algeriet, Uzbekistan och Sri Lanka (0.01 procent). (källa)
 5. Djurfront startades för två år sedan och har länge fokuserat på svenska minkfarmer, men målet är att alla djur ska vara fria. (källa)
 6. Ola Rönsen, medicinskt ansvarig i Norges skidförbund, vill vara tydlig med att det rör sig om två helt separata fall och tjejernas behandlingar ska inte klumpas ihop. (källa)
 7. Jag tycker att det finns en anledning att vara orolig, eftersom artikel 13 i synnerhet begränsar friheten på nätet. Därför har jag lovat att inte rösta för artikel 13. (källa)
 8. Men det finns en annan sida av myntet. Visserligen har utredningen varit besvärande för Trump och hängt som ett mörkt moln över honom. Men den har också gett honom ammunition för att peka ut en fiende. Det är ingen slump att Trump så gott som dagligen klagat över den "häxjakt" som han ansett sig vara utsatta för. Trumps ledarstil kräver fiender för att vara framgångsrik. (källa)
 9. Donald Trump hade och har vid upprepade tillfällen attackerat CNN och andra nyhetsmedier för att sprida "fake news" och vara fiender till folket. (källa)
 10. - Min mentala uppbackning får jag i styrelsen och ordföranden. Det är ändå dom som i slutändan bestämmer mitt vara eller icke vara som vd i banken. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.