Finnas Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder finnas, varianter, uttal och böjningar av finnas

Finnas synonym, annat ord för finnas, vad betyder finnas, förklaring, uttal och böjningar av finnas.

Synonymer till finnas

Vad betyder och hur uttalas finnas

Finnas uttalas finn|as och är ett verb fanns, funnits, pres. finns äv. finnes.

Finnas betyder:

Ordformer av finnas

Aktiv

(deponens) finnas
infinitiv
finns
presens
fanns
preteritum
funnits supinumAlternativa böjningsformer finnes
presens

Finnas är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Finnas på Engelska

 • am, is, are - there is no reason to suspect her, there is a little bread left

Hur används ordet finnas

 1. Av den sammanfattning av Rober Muellers rapport som justitieminister William Barr gjort framgår att inga bevis finns för att presidenten eller någon i hans kampanj samarbetat med Ryssland för att påverka utgången av presidentvalet. Men Mueller vill inte ta ställning när det gäller ifall Trump på något sätt försökt hindra rättvisans gång. Det beslutet överlåter han till justitieministern att fatta. (källa)
 2. Det visade sig att det var en mandarinand som Tindra fotograferat. Mandarinanden är en fågelart som egentligen hör hemma i Östasien. Den är populär som "prydnadsfågel" i parker och tama fåglar som förvildats finns i flera europeiska länder. (källa)
 3. En garanti är en utfästelse, ofta i ett köpeavtal, med löfte om reparation/kompensation/återbetalning till köparen om det finns eller uppstår ett fel på en vara, under vissa i avtalet angivna förutsättningar. (källa)
 4. Geckoödlor (Gekkonidae) är en familj av ödlor som oftast är nattaktiva, och därför har stora ögon. Det förekommer emellertid så kallade daggeckos, företrädesvis inom släktet Phelsuma. De utmärks också av sin goda klätterförmåga, vilken möjliggörs av deras speciella fötter. De klättrar ofta till och med på vertikala glasrutor i terrarier. Det finns dock några arter inom familjen som har vanliga klor på fötterna. En sådan art är leopardgeckon som lever i Afghanistan. De flesta arter lever i fuktig skog. (källa)
 5. Generalbas (italienska basso continuo) är ett slags notskrift där man anger ackord i relation till en given basnot. Den noteras genom att man sätter till exempel siffror och/eller förtecken över basmelodin, som ska visa vilka ackordtoner som ska finnas med. Användes främst under barocken. (källa)
 6. Ett annat omdiskuterat fall på folkmord under andra världskriget enligt många är Japans krigföring i Östasien och Stilla havet som präglades av extrem brutalitet mot civilbefolkningen och miserabel behandling av krigsfångar. Kanske så många som 20 miljoner civila kineser dukade under för japansk krigskrigföring och dess följder men däremot fanns ingen uttalad målsättning att utrota kineserna som grupp och då blir det svårt att kalla det folkmord, åtminstone enligt FN:s gällande definition. (källa)
 7. Sedan årtusenden tillbaka finns det inom olika kulturer historier om människor som blivit mycket gamla. Det berättas om människor som blivit två- eller trehundra år gamla och till och med äldre. Även idag ser man då och då uppgifter i tidningarna om människor med en avsevärd ålder även om man kanske inte tar till lika mycket som i de äldre berättelserna. (källa)
 8. Bukgjord brukar finnas i en dragsele. En westernsadel kan ha både sadelgjord och bukgjord. (källa)
 9. Glandler är små, rundade körtlar på växter. De avsöndrar eller innehåller oljor, hartser eller liknande. Glandler kan finnas i alla vävnader och är särskilt vanliga i blad och epidermis. Glandler kan sitta inneslutna i annan vävnad eller ytligt, som glandelpunkter eller upphöjda på glandelhår. (källa)
 10. Gluten, från latinets gluten som betyder "lim", är ett sammanhängande, viskoelastiskt proteinartat material, som finns i vete och besläktade sädesslag som råg och korn. Gluten gör en deg elastisk och underlättar jäsning genom att den kapslar in koldioxid och andra gaser i små bubblor, vilket ger den slutliga produkten en seg konsistens. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.