Vet inte Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder vet inte, varianter, uttal och böjningar av vet inte

Vet inte synonym, annat ord för vet inte, vad betyder vet inte, förklaring, uttal och böjningar av vet inte.

Synonym till vet inte

Hur används ordet vet inte

  1. Satsfläta (satsflätning) är en vanlig syntaktisk företeelse i främst talad svenska. I meningen Jag vet inte om jag har läst den boken kan boken framhävas, eller topikaliseras, genom att sägas först. Då blir det en satsfläta: Den boken vet jag inte om jag har läst. (källa)
  2. Socialisationen innebär också att barnet tilldelas kulturellt bestämda roller i olika sammanhang från det att barnets kön konstateras vid födelsen och vidare i yrkesliv, fritidsliv och egen familjebildning i vuxen ålder. Den mentala styrkan i det kulturellt konstruerade sammanhanget kan mätas i den kris- och katastrofkänsla nyblivna föräldrar upplever om det nyfödda barnets kön inte kan bestämmas. Föräldrarna vet då inte hur de ska möta barnet, vet inte vilket namn de ska ge barnet och brukar vid sådant föräldraskap fördröja etableringen av sitt barn i samhället. För de vet inte hur de ska eller till vad de ska socialisera barnet. Om föräldrarna däremot vet barnets kön, så följer därav att de vet hur de ska hantera barnets behov och utveckling till vuxen i ett socialt sammanhang. Med individuell anpassning kan den nyfödde pojken formas att bli en hjälte, president, professor, stor stark alternativt lika sportintresserad som andra män runt far och mor. Språken på vår jord är sociala konstruktioner som normerar de roller barnet kan och får tilldelas. Könsrollen är den ursprungligaste indelningsgrunden för att anpassa individen till det givna sociala regelverket. Brist på könsidentitet saknar allmänt vedertagna språkliga begrepp och normer för hur socialisationen ska skötas, trots att dessa barn har lika stor social förmåga och sociala behov som andra barn att leva i gruppens säkerhet. (källa)
  3. Det finns nästan bara en person med i novellen och den personen vet man nästan ingenting om. Det man vet är att det är någon som antagligen har gjort något olagligt och därför sitter instängd. Man får följa personens tankegångar genom hela novellen men tankarna är inget som säger något om personen. Personen ångrar inte sina handlingar, det kanske därför inte var några onda handlingar i allas ögon. Man vet inte hur grovt brottet var, om personen har familj eller inte. (källa)
  4. Dohasan ("lilla berget/klippan" eller "bergets topp") var kiowaindian och överhövding för sin stam från 1833 eller 1834 till sin död 1866. Han tillhörde den kiowafraktion som kallades Kata ("de biter"). Man vet inte mycket om Dohasans liv före sommaren 1833, som av kiowaerna kallas "sommaren de högg av deras huvuden", vilket syftar på osagernas överraskningsanfall på en kiowaby. Osagerna högg av sina besegrade fienders huvuden och lade dem i kiowaernas egna koppargrytor. Byn tillhörde kiowaernas överhövding A'date ("Ömannen") som ansågs ha handlat försumligt och avsattes. Efter en tids förhandlingar tillsattes Dohasan som ny överhövding, vilket innebär att han vid den tidpunkten måste ha varit en välmeriterad ledare med lång erfarenhet. Hans födelseår är okänt men han bör ha varit omkring 30-40 år gammal när han utsågs till ledare. (källa)
  5. "John Arthur Fagerberg har en mycket stor arbetsbörda, som emellertid är helt ägnad vår stad och dess intressen. Jag vet inte vilken kommunal uppgift han håller kärast. Möjligen är det ordförandesysslan i spårvägsstyrelsen, eftersom han, då han för en tid sedan ställde sig själv inför valet, behöll denna framför den förnäma uppgiften som ordförande i drätselkammarens andra avdelning, där han verkat i tjugo år. Mycket har han där fått vara med om, som intimt hänger samman med Göteborgs kraftiga utveckling under denna tid. Annars bekläder han som bekant också den lysande posten som stadskollegiets ordförande och får därmed självklart en central ställning inom den kommunala förvaltningen. I stadsfullmäktige invaldes han 1931 och har i nitton år tillhört stadskollegiet. I spårvägens tjänst kom han redan 1919, J.A. Fagerberg vet vad han vill och kräver handfasta argument, om han skall frångå sin egen mening. Han kan slå hårt, om det behövs. Jag kan tänka mig, att han resonerar som så: Hur god man än är mot sina vänner, får de icke bibringas den uppfattningen, att man är oförmögen att bli ond. Men han är å andra sidan samarbetsman i verkligt god mening och han vet, att politik är det möjligas konst. Han är en god och glad och jag tror lycklig människa, som trivs med sitt arbete och i muntra vänners lag. J.A. Fagerberg, stadsfullmäktige vill uttala sin tacksamhet och uppskattning för en trogen och intresserad gärning i stadens tjänst och ber att få överlämna sitt förtjänsttecken.". (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.