Viloperiod Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder viloperiod, varianter, uttal och böjningar av viloperiod

Viloperiod synonym, annat ord för viloperiod, vad betyder viloperiod, förklaring, uttal och böjningar av viloperiod.

Vad betyder och hur uttalas viloperiod

Viloperiod uttalas vilo|peri|od och är ett substantiv.

Ordformer av viloperiod

Singular

viloperiod
obestämd grundform
viloperiods
obestämd genitiv
viloperioden
bestämd grundform
viloperiodens
bestämd genitiv

Plural

viloperioder
obestämd grundform
viloperioders
obestämd genitiv
viloperioderna
bestämd grundform
viloperiodernas
bestämd genitiv

Viloperiod är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet viloperiod

  1. Likör är en söt alkoholdryck med vanligen 15-40 % alkoholhalt, någon gång högre, och ofta smaksatt genom frukt, bär, örter, kryddor, blommor, frön, rötter, bark, t.o.m. grädde. Ordet likör är lånord från franska liqueur med samma betydelse, och kommer ytterst från latinet liquor som betyder "vätska". Likörer brukar inte lagras någon längre tid, men kan ges en viloperiod under tillverkningen för att låta smakerna "gifta sig". Nästan alla likörer är mycket söta på grund av tillsatt socker eller annat sötningsmedel, med kraftigt koncentrerade dessertliknande smaker. Att kyla likören, mellan 12 och 14 grader Celsius, eller tillsätta is minskar sötman och ökar aromen och ger högre toner i bouqueten, som vid rumstemperatur inte framkommer. (källa)
  2. En lök är en underjordisk, klotformad växtdel som lagrar näring under växtens viloperiod. Den förekommer främst hos lilje- och amaryllisväxter. (källa)
  3. Darten har hundratals av år bakom sig. Enligt en av många hörsägner började det ursprungligen med en strid mellan uttråkade krigare under en viloperiod från krigsfälten. Soldaterna kastade korta kastspjut mot liggande vintunnor. Deras tävling utvecklades och ett mer specificerat markerat mål blev nödvändigt. Detta ledde till användandet av en skiva från ett träd med naturliga ringar som visade sig vara perfekt för poängberäkning. När träskivan torkade sprack den och de radiella sprickorna framträdde. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.