Visp Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder visp, varianter, uttal och böjningar av visp

Visp synonym, annat ord för visp, vad betyder visp, förklaring, uttal och böjningar av visp.

Vad betyder och hur uttalas visp

Visp uttalas visp och är ett substantiv -en -ar.

Ordformer av visp

Singular

visp
obestämd grundform
visps
obestämd genitiv
vispen
bestämd grundform
vispens
bestämd genitiv

Plural

vispar
obestämd grundform
vispars
obestämd genitiv
visparna
bestämd grundform
visparnas
bestämd genitiv

Visp är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Visp på Engelska

  • whisk - beater, electric (hand) mixer

Hur används ordet visp

  1. Gemshorn är en bergstopp i Schweiz. Den ligger i distriktet Visp District och kantonen Valais, i den södra delen av landet, 100 km söder om huvudstaden Bern. Toppen på Gemshorn är 3 548 meter över havet, eller 41 meter över den omgivande terrängen. Bredden vid basen är 0,13 km. (källa)
  2. Horn (bergstopp i Schweiz, Valais), Visp District, 46.20239°N 7.77896°Ö / 46.20239. (källa)
  3. Hur man brygger matcha te skiljer sig från hur man brygger andra sorters te. Istället för att sila bort teet så ska man här vispa ut pulvret i lite vätska till en jämn bryggd. Bryggningen av matcha te är mycket noggrann i de traditionella teceremonierna och ska genomföras med särskilda redskap. För att drickas blandas det med 60-70°C hett vatten till önskad styrka och tjocklek.För att blanda matcha med vatten används oftast en bambuvisp. Det är en liten visp som skapar skum. Bambuvispen ska enligt japansk tradition tillverkas för hand på samma sätt som den gjort i hundratals år. (källa)
  4. Kökstillbehör utgörs av kastruller, stekpannor, kaffekokare, visp och andra verktyg, tallrikar, bestick o s v. (källa)
  5. En visp är ett verktyg som används för att blanda in luftbubblor i en vätska eller en vätskerik matråvara (exempelvis grädde), framför allt inom matlagning. Vispar som används vid matlagning och bakning kan vara gjorda av trä, metall eller plast. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.