Vispa Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder vispa, varianter, uttal och böjningar av vispa

Vispa synonym, annat ord för vispa, vad betyder vispa, förklaring, uttal och böjningar av vispa.

Vad betyder och hur uttalas vispa

Vispa uttalas vispa och är ett verb -de.

Ordformer av vispa

Aktiv

vispa
infinitiv
vispar
presens
vispade
preteritum
vispat
supinum
vispande
presens particip
vispa
imperativ

Passiv

vispas
infinitiv
vispas
presens
vispades
preteritum
vispats
supinum

Perfekt particip

vispad en
~ + subst.
vispat ett
~ + subst.
vispade den/det/de
~ + subst.

Vispa är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Vispa på Engelska

  • whip - whip cream

Hur används ordet vispa

  1. Den första glassmaskinen beskrevs i Paris 1768, men det var först på 1840-talet som den patenterades av Nancy Johnson i USA. På 1850-talet inleddes den industriella glasstillverkningen i New York och Boston, men glassen var på den tiden avsedd för överklassen. Vid sekelskiftet till 1900-talet började ångmaskiner användas för att vispa glassen. (källa)
  2. Förutom att blanda och bearbeta deg, har de flesta köksmaskiner ett antal tillbehör för att till exempel vispa och mixa. Även köttkvarnar och redskap för att framställa till exempel äppelmos är vanliga. (källa)
  3. Arbetsuppgifterna för en konditor är varierande, allt från att säkerställa hygienkraven och beställa varor till att vispa grädde, baka anslag (tårtbottnar), fylla och glasera mazariner, lägga ihop tårtor, vispa mousser och dekorera bröllopstårtor. På ett lokalt bageri börjar arbetsdagen vid tidig morgon (klockan 4–5 är inte ovanligt) för att se till att kunderna har färska bakverk från butikens öppning. (källa)
  4. Maränger är luftiga bakverk, från franska, italienska och schweiziska köket, som huvudsakligen består av uppvispad äggvita och (flor)socker, som sedan gräddats. Maräng kan bakas av kall eller varm smet, skillnaden utgörs av om sockret tillsätts direkt eller först kokas till mellan kulsocker (c:a 125°C) och halvvägs till andra bräckprovet (c:a 160°C), beroende på recept, innan lagen hälls över de vispade äggvitorna. (källa)
  5. Matcha (kanji: 抹茶, "gnuggat te"), är ett grönt te som består av ett mycket finmalet pulver. Pulvret vispas vid användning till en skummande dryck som dricks utan att man silar bort tebladen. Teet härstammar från en kinesisk föregångare som spred sig via buddhistiska munkar till Japan under 1400-talet. På den tiden malde kineserna pulvret från hårda tekakor. Japan har dock utvecklat denna process och producerar numera matcha genom att utvinna det från Tencha som är ett ångat grönt te. (källa)
  6. Skumgummi är ett cellgummi med främst öppna celler. Det tillverkas genom att vispa upp eller jäsa gummilatex till ett skum, varefter det hela koaguleras och vulkas. Det används eller har bland annat använts till stoppning i madrasser och kuddar. I vardagslag används begreppet av stötdämpande material av både naturligt (se latex) och syntetiskt (se cellplast) ursprung. (källa)
  7. Stavmixer är ett avlångt (stavformat), elnätdrivet eller batteridrivet köksredskap som i stort sett fyller samma funktion som en traditionell köksmixer men lämpar sig bättre för arbeten av mindre karaktär. En stavmixer kan mixa, hacka, bereda och vispa. Den har på senare år blivit mycket populär på såväl restauranger som i hemmen. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.