Vissna Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder vissna, varianter, uttal och böjningar av vissna

Vissna synonym, annat ord för vissna, vad betyder vissna, förklaring, uttal och böjningar av vissna.

Synonym till vissna

Vad betyder och hur uttalas vissna

Vissna uttalas vissna och är ett verb -de.

Ordformer av vissna

Aktiv

vissna
infinitiv
vissnar
presens
vissnade
preteritum
vissnat
supinum
vissnande
presens particip
vissna
imperativ

Perfekt particip

vissnad en
~ + subst.
vissnat ett
~ + subst.
vissnade den/det/de
~ + subst.

Vissna är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Vissna på Engelska

  • wither - fade, wilt, withered, the flowers have withered

Hur används ordet vissna

  1. Landgråsuggor livnär sig vanligen på dött växtmaterial, till exempel vissna löv och multnande trä. Gråsuggor som lever i vatten livnär sig ofta på alger och annat organiskt material eller är rovdjur eller asätare. Några är parasiter. (källa)
  2. I äldre Bibelöversättningar står det i Jona 4:6-11 att Gud låter ett ricinträd växa upp till skydd och tröst för Jona, och sedan låter det vissna ner. Ricinträdet har därför ofta blivit avbildat tillsammans med Jona i den konsten. I Bibel 2000 har det istället översatts till kurbitsträd. (källa)
  3. Stensötan har sina blad en enda gång parflikade, och skaftet skiljer sig slutligen genom en led från jordstammen, så att inga bladrester utan endast bladärr kvarstår. Växten är mycket vanlig i Sverige och lever dels på skuggig, inte för torr mark, dels på mossiga stenar, klippväggar och stubbar. Av stor betydelse för dess livslopp är bladens förmåga att klara av intorkning, utan att såsom blomväxternas blad vissna och dö. Stensötans blad rullar ihop sina flikar och intar torrställning, för att åter breda ut sig när luften blir fuktig igen eller när det kommer nederbörd. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.