Visst Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder visst, varianter, uttal och böjningar av visst

Visst synonym, annat ord för visst, vad betyder visst, förklaring, uttal och böjningar av visst.

Synonym till visst

Vad betyder och hur uttalas visst

Visst uttalas visst ad och är ett verb.

Ordformer av visst

Ordform(er) visst adverb

Andra språk

Visst på Engelska

 • certain
 • certainly - it certainly is nice to have a holiday, I certainly didn', t say that!, yes, of course!
 • probably - he probably comes from Spain

Hur används ordet visst

 1. Andra forskare är dock inte lika övertygade. Att undersöka så små tillika fossilerade strukturer med hjälp av svepelektronmikroskop och röntgenspektroskopi är inte lätt och innebär alltid ett visst mått av subjektivitet när resultatet ska tolkas, skriver Liliana D´Alba, forskare vid Universiteit Gent i Belgien, i samma tidskrift. Därmed inte sagt att flygödlor inte hade olika sorters hårbeklädnad och att några av dessa strukturer var besläktade med fjädrar. Frågan när och hos vilka de allra första fjädrarna uppstod måste dock fortfarande anses vara öppen, skriver hon. (källa)
 2. Visst, det finns och har funnits kulturutövare som i litteratur och musik beskrivit mer sentida minnen av en frikyrklig bakgrund. Men någon del av den allmänna historieförståelsen har deras berättelser aldrig blivit. (källa)
 3. Speciellt i början handlar det mycket om den opålitliga berättaren, den som leder åskådaren på villovägar. Som den där scenen hos psykologen där en voice over får oss att tro att det ska handla om terapeuten, låter oss följa henne ett tag, men sedan sätter patientens liv i fokus. Eller som får oss att se på samma sekvens ur olika perspektiv. Den som är hjälte i en människas ögon är en skurk i en annans. Ja, sådant. Basalt, visst, men för den manusintresserade finns ändå en hel del stoff att suga på. (källa)
 4. Visst måste vi köpa några logiska tjälskott i raksträckan mot det väntade slutet och nog det vore synd att kalla berättandet subtilt, men det här är ändå oväntat charmigt och underhållande. Oväntat för att filmen som sagt inte bara fått mycket däng på nätet, utan även blivit unisont sågad av amerikanska kritiker. (källa)
 5. Visst känner vi förväntningarna och pirret, hör snacket och ser ljuset. (källa)
 6. I den andra uträkningen användes multiplikation, ett sätt att snabbt summera ett visst antal termer av samma värde. (källa)
 7. Adjunkt (matris) – en matris bildad på ett visst sätt ur en annan matris inom linjär algebra. (källa)
 8. Genen är en enhet för information om ärftliga egenskaper, som ärvs från föräldrar till avkomman. En biologisk gen är en sekvens av DNA, som i allmänhet kodar för ett visst protein. (källa)
 9. Genitiv är ett grammatiskt kasus, som oftast markerar ägarskap – att ett visst substantiv äger, innehar eller besitter ett annat substantiv. Ett exempel på en vanlig genitivkonstruktion är mannens hus, som i tyskan uttrycks med das Haus des Mannes och i finskan miehen talo. (källa)
 10. Delar av ett visst protein fungerar som enheter, varje med en specifik och självständig funktion som kan kombineras för att producera gener som kodar för nya proteiner med nya egenskaper. Till exempel använder det mänskliga ögat fyra gener för att skapa strukturer som känner av ljus: tre för färgseende, tappcellerna, och en för mörkerseende, stavcellerna, alla fyra uppstod från en enda gen från våra förfäder. En annan fördel av att duplicera en gen (eller ett helt genom) är att detta ökar chansen för att den fungerande uppsättningen finns kvar, det tillåter en gen i paret att förvärva en ny funktion medan den andra kopian utför ursprungsfunktionen. Andra typer av mutationer skapar emellanåt nya gener från tidigare icke-kodande DNA. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.