Okej synonym, annat ord för okej, vad betyder okej, förklaring, uttal och böjningar av okej.

Synonymer till okej

Vad betyder och hur uttalas okej

Okej uttalas o|kej [åkej´] el. ok, o|key interjektion.

Okej betyder:

Ordformer av okej

Ordform(er) okej interjektion Variantstavning ok interjektion okey interjektion

Okej översättning

Engelska

okey

Hur används ordet okej

  1. Okej, när Gustaf leder familjen i en bordsbön som aldrig vill ta slut är han too much. Men i övrigt tecknas ett trovärdigt porträtt av den nyktra alkoholisten som i tron hittar mening och tillhörighet, men som samtidigt fortsätter brottas med svåra frågor om sanning och identitet. (aftonbladet.se)
  2. Men okej, det finns snabbare sätt att framföra det som Life itself säger på två timmar. Lou Reed summerar det fint i en mening i låten New Sensations: ”Somebody got themselves married and somebody died…” (svt.se)
  3. Enligt teorin blir ordvitsar roliga för att de bryter mot språkliga förväntningar på ett sätt där även brottet är korrekt. Brottet går då att tolka på så sätt att brottet är okej (alternativ tolkning) och då skrattar vi. (wikipedia.org)
  4. Thomas Lerner (21 november 2008). ”Lagbrott okej för att skydda liv”. Dagens nyheter. http://www.dn.se/insidan/lagbrott-okej-for-att-skydda-liv. Läst 27 maj 2013.  (wikipedia.org)
  5. Okay – ett uttryck, se okej (wikipedia.org)
  6. Okej (engelska okay, spanska okey) är ett uttryck med en betydelse som kan jämföras närmast med riktigt, bra eller instämmer. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Okej Synonymer Betyder Uttal