Visso Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder visso, varianter, uttal och böjningar av visso

Visso synonym, annat ord för visso, vad betyder visso, förklaring, uttal och böjningar av visso.

Vad betyder och hur uttalas visso

Visso uttalas visso oböjligt och är ett substantiv.

Visso betyder:

Ordformer av visso

Singular

visso
obestämd grundform

Visso är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Visso på Engelska

Hur används ordet visso

  1. Eftersom onda väsen i hednisk folktro härjat nattetid hölls vakan under denna tid på dygnet i syfte att undvika scenarion då den döda kroppen besätts av dessa. Under medeltiden sjöngs det, enligt katolsk tradition, under likvakan religiösa psalmer i närvaron av en präst vilket i takt med den kyrkliga reformationen till visso skulle komma att avta. Även om likvakan synbarligen överlevde skiftet mellan katolicism till protestantism kom traditionen i samband med 1686 års kyrkolag att förbjudas i Sverige. På liknande sätt avskaffades likvakan också i de nordiska grannländerna Norge och Danmark. Anledningar till uppkomsten av kyrkans förbud mot likvakan beskrevs bl.a. vara en konsekvens av den omsider liberala synen på eventet som ungdomar infört med brännvin, fest och dans vilket stred mot den Lutherska kyrkans moraliska föreställningar. I sammanhang med 1711 års missväxt i landet syftade kyrkan på att brännvinet blev en dyr exklusiv vara som skulle åthållas och därmed avveckla likvakan som onykter tradition. (källa)
  2. Skillnaden mellan patriotism och nationalism består däri, att den förstnämnda alltid är lojal med den hävdvunna statsbildningen och territoriet samt åtminstone i teorin kan kombineras med vilka politiska åsikter och religiösa föreställningar som helst, medan nationalismen är en vidare politisk ideologi med ett förvisso skiftande men ändock tydligt samhälleligt program. Till yttermera visso utgår nationalismen vanligen från nationalstaten som ideal, vilket inte patriotism nödvändigtvis gör. Emigranterna i Amerika har förlorat sin ursprungliga nationalism för hemlandet men är patriotiska med sitt nya territorium. (källa)
  3. Visso (kommunhuvudort), Marche, Provincia di Macerata, 42.93351°N 13.08051°Ö / 42.93351, 13.08051 (Visso (kommunhuvudort)). (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.