Vitsminkad Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder vitsminkad, varianter, uttal och böjningar av vitsminkad

Vitsminkad synonym, annat ord för vitsminkad, vad betyder vitsminkad, förklaring, uttal och böjningar av vitsminkad.

Vad betyder och hur uttalas vitsminkad

Vitsminkad uttalas vit|smink|ad och är ett adjektiv.

Ordformer av vitsminkad

Böjning (i positiv) vitsminkad en ~ + subst. vitsminkat ett ~ + subst. vitsminkade den/det/de ~ + subst.

Vitsminkad är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Hur används ordet vitsminkad

  1. Härlig är jorden är en svensk kortfilm från 1991 i regi av Roy Andersson och med Klas Gösta Olsson i huvudrollen. Den skildrar en vitsminkad man som ledsagar tittaren genom sitt liv och sin dystert stiliserade värld. Filmen innebar en återkomst för Andersson, som efter Giliaps motgångar endast hade regisserat reklamfilm, informationsfilm och en konspirationsteoretisk film om aids. (källa)
  2. Medan pop och kommersiell skivproduktion hade blivit en del av musikalbranschen i Europa, verkade den amerikanska musikalens stilar och sceniska uttrycksmedel inte gångbara i den breda popfåran. De nya amerikanska musikalerna tog i stället en smalare inriktning. Ett förstadium till den nya formen var Fred Ebb och John Kanders Cabaret (1966), baserad på Christopher Isherwoods ögonvittnesskildring av nazisternas maktövertagande i Tyskland. Som namnet antyder tog Cabaret influenser från europeisk krogunderhållning, och lät en vitsminkad (dödskalle- eller mimliknande) konferencier presentera tidens stämningar och händelser genom stiliserade nummer, medan själva handlingen berättades med traditionell musikalsång. De fräcka sångnumren, som framförs på kabaréscenen på scenen, har gjort musikalen till en av de mest populära, vilka också verkar bli fräckare och mer erotiska i varje nyuppsättning. (källa)
  3. Pierrot är en vitklädd och vitsminkad pantomimfigur med lite sorgsen uppsyn, en föregångare till cirkusens clown. Pierrot är utvecklad ur tjänaren Pedrolino i den italienska teaterformen commedia dell'arte. Teatermotiv är återkommande i Watteaus måleri, framför allt commedia dell'arte som består av jonglörer, akrobater, narrar, glatt poserande skådespelare och vackra kvinnor. Det fanns ett galleri av stående figurer däribland Pierrot, Harlekin och Colombina. Watteau tog dock figurerna från teaterscenen och placerade dem i ett parklandskap, vilket var ovanligt. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.