Vitsorda Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder vitsorda, varianter, uttal och böjningar av vitsorda

Vitsorda synonym, annat ord för vitsorda, vad betyder vitsorda, förklaring, uttal och böjningar av vitsorda.

Vad betyder och hur uttalas vitsorda

Vitsorda uttalas vits|orda och är ett verb -de.

Vitsorda betyder:

Ordformer av vitsorda

Aktiv

vitsorda
infinitiv
vitsordar
presens
vitsordade
preteritum
vitsordat
supinum
vitsordande
presens particip
vitsorda
imperativ

Passiv

vitsordas
infinitiv
vitsordas
presens
vitsordades
preteritum
vitsordats
supinum

Perfekt particip

vitsordad en
~ + subst.
vitsordat ett
~ + subst.
vitsordade den/det/de
~ + subst.

Vitsorda är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Vitsorda på Engelska

  • testify - vouch for, certify

Hur används ordet vitsorda

  1. Katarina Hamilton är mest känd för sina brevkort, sina uttrycksfulla och stilrena tygmönster och brickbordet Olva. Mönstret Ätbart gjordes på uppdrag av Nationalmuseum år 2000 med ensamrätt för Nationalmuseums butik i tre år. Mönstret Svenska Grodor och Paddor blev färdigt inför Grodans År 2008 och har vitsordats av bland andra professor Claes Andrén, Nordens Ark, för att samtliga grodor och paddor i mönstret är korrekt återgivna och kan artbestämmas. (källa)
  2. I de grekiska och romerska retorskolorna undervisades i minneskonst, och författare, sådana som Cicero och Quintilianus, vitsordar på grund av egen erfarenhet den praktiska nyttan av dess metoder. Den antika mnemoniken var topologisk, det vill säga den sökte underlätta erinringen genom att binda minnesbilderna vid vissa ställen eller föremål i ett rum eller på en talarplats, så att man vid tanken på detta rum eller vid åsynen av de eller de föremålen skulle ha lätt att genom idéassociation i bestämd ordning framkalla de önskade minnena. Under medeltiden, då minneskunskaperna tillmättes så stort värde, omfattades naturligtvis minneskonsten med stort intresse. Man hade då till exempel en versifierad universalgrammatik, minnesverser för logikens regler och så vidare, och av Roger Bacon finns i Oxford en handskrift om minneskonsten. (källa)
  3. Herbert var en ivrig filantrop, ivrade särskilt för bättre bostadsförhållanden åt jordarbetarna och främjade verksamt emigrationen till kolonierna. Florence Nightingales utsändande till fältsjukhusen under Krimkriget var hans verk, och undersökningskommissionen vitsordade sedermera hans nit och plikttrohet. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.