Ymnighetshorn synonym, annat ord för ymnighetshorn, vad betyder ymnighetshorn, förklaring, uttal och böjningar av ymnighetshorn.

Vad betyder och hur uttalas ymnighetshorn

Ymnighetshorn uttalas ymn|ig|hets|horn och är ett substantiv.

Ordformer av ymnighetshorn

Singular

ymnighetshorn
obestämd grundform
ymnighetshorns
obestämd genitiv
ymnighetshornet
bestämd grundform
ymnighetshornets
bestämd genitiv

Plural

ymnighetshorn
obestämd grundform
ymnighetshorns
obestämd genitiv
ymnighetshornen
bestämd grundform
ymnighetshornens
bestämd genitiv

Ymnighetshorn är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet ymnighetshorn

  1. Den gustavianska stilen innebar att man sökte sig tillbaka till antika stilideal. Rokokons asymmetriska ornament försvann, och man plockade in antika dekorelement som festonger, lagerkransar, ymnighetshorn, löpande hund-bårder med mera. De rokokomässigt S-formade möbelbenen ersattes med raka runda och kannelerade. Rokokons skala av pastellfärger ersattes av olika vita nyanser inspirerade av marmorstenens utseende. (wikipedia.org)
  2. Kedjan består av fyra vasakärvar, fyra nässelblad och tolv krönta sköldar med lilla riksvapnet på. Varje sköld har två merkuriusstavar och två Ymnighetshorn. Nässelbladen anspelar på att stiftarens far, konung Adolf Fredrik härstammar från Holstein. (wikipedia.org)
  3. Ett ymnighetshorn (lat. cornucopia) är ett ihåligt horn innehållande frukt, mynt eller något annat åtråvärt. Ymnighetshornet är en symbol för rikedom och överflöd. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Ymnighetshorn Synonymer Betyder Uttal