Ämna Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder ämna, varianter, uttal och böjningar av ämna

Ämna synonym, annat ord för ämna, vad betyder ämna, förklaring, uttal och böjningar av ämna.

Synonymer till ämna

Andra språk

Ämna på Engelska

 • intend, mean - the government does not intend to resign

Hur används ordet ämna

 1. Inga mer nya idéer, inga nya lopplängder, bara en återgång till en kärna som alla skriver under på. Se på den tomma tavlan, begrunda vad som måste upp igen och lämna resten därhän. Mina förslag ser ut såhär: (aftonbladet.se)
 2. Även om demokraterna i sin besvikelse över rapportens resultat garanterat kommer att försöka göra livet surt för Trump på andra sätt. Demokraternas majoritet i representanthuset gör att de kan initiera en rad utredningar mot presidenten. Bland annat kommer de att försöka tvinga honom att lämna ut sina deklarationer i hopp om att det där ska finnas saker som är brottsliga eller politiskt besvärande för presidenten. (aftonbladet.se)
 3. Runt om henne var det allt annat än fast mark. Snarare verkade marken rämna med alla tunga kritiker som sågade rapporten. (expressen.se)
 4. För den 23 september är deadline för medlemsländerna att införliva ett nytt EU-direktiv om ökad webbtillgänglighet i sina lagar. Den gränsen kommer Sverige inte att klara – regeringen har aviserat att man har sikte på att överlämna en proposition till riksdagen ”under hösten”. Ett skäl till det är att det kommit in mycket synpunkter på det förslag som regeringen skickade ut på en remissrunda i slutet av förra året. (idg.se)
 5. Abborren leker på senvåren, och för att sprida sina gener har den utvecklat ett märkligt lekbeteende. Honorna lägger rommen på grenar, stenar eller vattenväxter. Hannarna cirklar runt henne för att befrukta äggen. När hon med jämna mellanrum byter underlag eller ändrar riktning, fortsätter den hane som cirklade runt henne att befrukta den redan lagda rommen. Med honan följer istället de andra hanarna, så att ägg som läggs på det nya underlaget kommer att befruktas av en ny hane. Rommen läggs i långa mjölkvita, sammanhängande strängar. (wikipedia.org)
 6. Kemins storartade utveckling under 1800-talet kom också garverinäringen till godo. Vid mitten av 1800-talet upptäcktes kromsalters garvande förmåga. Vid sekelskiftet hade metoden slagit igenom med full kraft i läderfabriker. De små hantverksmässiga garverierna fick lämna plats åt de massproducerande jättarna. Den stora nackdelen med kromsalterna är deras giftverkan vid utsläpp i naturen. (wikipedia.org)
 7. Namnet kommer från en av de större arterna, den asiatiska tokaygeckon (Gekko gecko), vilken som revirrop upprepar ett ljud som låter som geh-kåååå, geh-kåååå, geh-kååå, cirka tre gånger med jämna mellanrum. Ett bett av en tokaygecko är mycket kraftigt och smärtsamt, och det är svårt att få en tokaygecko att släppa taget. På grund av käkmusklernas starka sammandragning sänks ofta ögonen in i huvudet i samband med bettet. Det finns två sätt att få en tokaygecko att släppa taget med sina käkar: att häva upp den, eller hålla kroppsdelen med tokaygeckon under vatten. De flesta andra arterna är ofarliga för människor. En tokaygecko behöver inte särskilt stort utrymme om man har den som husdjur. Den äter gärna stora insekter och musungar. (wikipedia.org)
 8. Kapitel fyra återger bland annat det tragiska svartsjukedramat mellan Adam och Evas två äldsta söner, Kain och Abel. När Kains offer till Gud inte gillas såsom hans brors tar han livet av denne och tvingas till följd av detta att lämna sitt hem. Istället för Abel får Eva och Adam en annan son, Set (= "den som kommer istället"). (wikipedia.org)
 9. Geparden blir könsmogen under andra levnadsåret. Efter dräktigheten som varar cirka 95 dagar föder honan en till åtta ungar (oftast tre till fem). Nyfödda ungar har silvergråa hår på ryggen som troligen utgör ett slags kamouflage. Honan måste ofta lämna sina ungar ensamma för att jaga. Hon har inte heller förmåga att försvara sina ungar när hon möter större rovdjur. Omkring 90 procent av alla nyfödda geparder faller offer för lejon eller andra predatorer. Geparder som överlever dessa kritiska månader kan bli upp till 15 år gamla. Lejonet är gepardens främste predator. (wikipedia.org)
 10. När bollen slås så gör kraften vid tillslaget att bollen trycks samman och pressas mot bladets skåror. Bollens egenskaper med sina dimples, i kombination med bladets loft, gör att den får backspin som hjälper bollen att lämna marken med en stigande bana, dock inte i samma bana som svingrörelsen. Så länge bollen har fart ifrån svingen så stiger den med hjälp av backspin. Det bildas också ett undertryck kring bollen tack vare dessa dimples, och flykten blir betydligt längre än slät boll skulle få. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.