Addition synonym, annat ord för addition, vad betyder addition, förklaring, uttal och böjningar av addition.

Vad betyder och hur uttalas addition

Addition uttalas add|it|ion och är ett substantiv -en -er.

Addition betyder:

Ordformer av addition

Singular

addition
obestämd grundform
additions
obestämd genitiv
additionen
bestämd grundform
additionens
bestämd genitiv

Plural

additioner
obestämd grundform
additioners
obestämd genitiv
additionerna
bestämd grundform
additionernas
bestämd genitiv

Addition är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Addition översättning

Engelska

addition

Hur används ordet addition

  1. Genom att skjuta kulorna fram och tillbaka enligt olika regler kan man hantera de fyra enkla räknesätten addition, subtraktion, multiplikation och division. Men möjligheterna är inte slut därmed: det finns regler för utdragning av såväl kvadratrötter som kubikrötter. Fjärde roten kan beräknas genom att man bestämmer kvadratroten två gånger successivt. (wikipedia.org)
  2. Addition är ett av de fyra grundläggande räknesätten inom aritmetiken. Addition betecknas oftast med plustecknet (+) som infördes omkring år 1500, och är en binär operator. Addition av ett negativt tal är ekvivalent med subtraktion. Vid addition läggs värdet av två (eller flera) termer samman till en summa. Att summan av sex och två är åtta skrivs 6+2=8 och utläses "sex adderat med två är åtta" eller "sex plus två är åtta". (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Addition Synonymer Betyder Uttal