Allvar Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder allvar, varianter, uttal och böjningar av allvar

Allvar synonym, annat ord för allvar, vad betyder allvar, förklaring, uttal och böjningar av allvar.

Synonym till allvar

Vad betyder och hur uttalas allvar

Allvar uttalas all|var och är ett substantiv -et.

Ordformer av allvar

Singular

allvar
obestämd grundform
allvars
obestämd genitiv
allvaret
bestämd grundform
allvarets
bestämd genitiv

Allvar är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Allvar på Engelska

  • seriousness - sincere opinion, importance, significance, the gravity of the situation, take sth. seriously, begin in earnest, have a serious talk (with sby), to be serious (earnest)

Hur används ordet allvar

  1. Om inte Miljöpartister klamrade sig fast vid kejsarens nya kläder, skulle Sverige också mer målmedvetet kunna satsa på till exempel tekniken att binda koldioxid. Det borde vara en självklarhet om man tar försiktighetsprincipen på allvar. (källa)
  2. Så du menar på allvar att svenska medier är mer partiska än ungerska. (källa)
  3. I morgon börjar slutspelet på allvar i vad jag tror kan bli det roligaste, stökigaste, jämnaste och mest ovissa på många år. Det vore väl fan efter historiens tråkigaste slutspel i fjol där Växjös dominans inte var speciellt sexig för oss som gillar hockey och spänning. (källa)
  4. Det snyftas inga tårar över denna utgångspunkt i livet, utan "Lady bird" växlar skickligt mellan den humorfaktor och det djupa allvar som samexisterar på ett alldeles särskilt sätt i varje tonårings liv. (källa)
  5. De svenska gosskörerna är förhållandevis unga, jämfört med till exempel engelska och kontinentala körer. Det var vid tiden för reformationen som de flesta av de svenska körskolorna upphörde med sin verksamhet. Först på 1900-talet återupptogs gosskörssången på allvar i Sverige. Bland de svenska körerna märks Stockholms Gosskör, Göteborgs Gosskör, Uppsala Domkyrkas Gosskör, St Jacobs Gosskör/Stockholms Domkyrkoförsamlings Gosskör, Linköpings Gosskör, Lunds Domkyrkas Gosskör, Sollentuna Gosskör, Adolf Fredriks Gosskör och Fredrikskyrkans Gosskör &. (källa)
  6. det är enligt vissa jurisdiktioner graden skada som avgör brottets allvar. Skadan vid hatpropaganda må inte vara direkt eller personlig, menar exempelvis Waldron, utan mera vara en skada som består i att upprätthålla identitetsgrundade sociala strukturer som slår mot vissa utsatta grupper. Åsikten har ifrågasatts av Robert Mark Simpson som hävdar att det inte är hatpropagandan som befäster dessa strukturer. (källa)
  7. Först att springa under åtta minuter var Kenyanen Moses Kiptanui som den 16 augusti 1995 sprang på tiden 7.58,18 i Zürich i Schweiz. På damsidan var större tävlingar tidigare ovanliga, men sporten har i början av 2000-talet slagit igenom på allvar. (källa)
  8. Följden blef ock den, att en ny reglementerad modell för huggvärja för sjöofficerare och underbefäl inom flottan blef fastställd och sjökrigaren erhöll ett verkligt anfalls- och försvarsvapen, i stället för den löjeväckande och odugliga paradvärja, han förut burit, mera till lyst", än på allvar. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.