Aristokrati Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder aristokrati, varianter, uttal och böjningar av aristokrati

Aristokrati synonym, annat ord för aristokrati, vad betyder aristokrati, förklaring, uttal och böjningar av aristokrati.

Synonym till aristokrati

Vad betyder och hur uttalas aristokrati

Aristokrati uttalas aristo|krati [-ti´] och är ett substantiv -n -er.

Aristokrati betyder:

Ordformer av aristokrati

Singular

aristokrati
obestämd grundform
aristokratis
obestämd genitiv
aristokratin
bestämd grundform
aristokratins
bestämd genitiv

Plural

aristokratier
obestämd grundform
aristokratiers
obestämd genitiv
aristokratierna
bestämd grundform
aristokratiernas
bestämd genitiv

Aristokrati är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Aristokrati på Engelska

  • aristocracy - the group of aristocrats generally, highbrows, intellectual snobs

Hur används ordet aristokrati

  1. År 1603 slutade sengoku-jidai – "tiden då landet var i krig" – med att Tokugawa Ieyasu blev den förste Tokugawa-shogunen. Under Edoperioden (1603–1867) minskade samurajernas militära betydelse och samurajerna ägnade sig allt mer åt byråkratiska sysslor. De blev igen en slags aristokrati, ungefär som i den gamla kinesisk-inspirerade kejsartiden på 700-talet fast nu runt shogunen istället. Hierarkin var mycket strikt och icke-samurajer var rättslösa gentemot samurajer. (källa)
  2. Agnès Sorel, älskarinna till Karl VII av Frankrike, berättas ha startat ett mode år 1450 när hon vid det franska hovet bar en klänning med så djupt dekolletage att den nästan helt blottade brösten. Även andra kvinnor i tidens aristokrati avbildades med exponerade bröst, exempelvis Simonetta Vespucci, i en målning av Piero di Cosimo omkring 1480. Även under 1500-talet var djupa dekolletage vanliga. Kvinnans bröst var en statussymbol, som markerade skönhet, välstånd och hälsa. (källa)
  3. När industrialismen och senare kolonialismen kom till Storbritannien på 1700-talet tog Storbritannien en annan väg jämfört med andra länder. Adeln och inte bara borgarna blev viktiga arbetsgivare för folket och de rikedomar som skapades genom ett effektivare jordbruk och industri föll till stor del i den gamla aristokratins händer. Storbritanniens starka ekonomiska utveckling under 1800-talet gjorde även att befolkningen som helhet kunde få ökad levnadsstandard, vilket minskade motsättningarna mellan aristokratin och folket. Framgångsrika personer införlivades också ofta i aristokratin genom att adlas. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.