Ark Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder ark, varianter, uttal och böjningar av ark

Ark synonym, annat ord för ark, vad betyder ark, förklaring, uttal och böjningar av ark.

Synonymer till ark

Vad betyder och hur uttalas ark

Ark uttalas ark och är ett substantiv -en -ar.

Ark betyder:

Ordformer av ark

Singular

ark
obestämd grundform
arks
obestämd genitiv
arken
bestämd grundform
arkens
bestämd genitiv

Plural

arkar
obestämd grundform
arkars
obestämd genitiv
arkarna
bestämd grundform
arkarnas
bestämd genitiv

Ark är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Ark på Engelska

 • ark
 • sheet

Hur används ordet ark

 1. Till skillnad från den judiska traditionen som beskriver arken i termer som kan översättas till låda eller kista refererar suran 29.14 till arken som ett skepp och suran 54:13 som "något av brädor och spik". Muhammads kusin, korantolkaren Abdallah ibn al-Abbas, skrev att Noa aldrig tvekade om formen och att Allah visade honom att den skulle ha formen av en fågelmage och byggd i teak. Noa planterade ett träd som efter tjugo år gav Noa det virke han behövde. (källa)
 2. Papyrusark kallades charta på latin och xartês på grekiska. (källa)
 3. 1 bal (skrivpapper, tryckpapper m m) = 10 ris (antal ark varierar beroende på papperskvalitet). (källa)
 4. minihäftare - få papper, enkel att ta med sig (max cirka 10 ark). (källa)
 5. Symbolen återfinns i Gamla Testamentets berättelse om syndafloden, där duvan är glädjens budbärare. Där (första Moseboken 8:8-12) omtalas att Noa skickar ut fåglar från Arken för att leta efter land, först en korp som flög fram och åter tills vattnet hade torkat upp på jorden. Nästa fågel, en duva, fann ingen plats att vila på utan återvände till Arken. Noa väntade då i sju dagar och släppte sedan ut duvan igen. Den flög iväg och kom tillbaka på kvällen med en olivkvist i näbben. (källa)
 6. Körfestival i Uppsala 1989, Arkens rundradio, 1989. (källa)
 7. Bokbinderi (kartonnage) är hantverket att sammanfoga, vanligen tryckta, ark till en bok. (källa)
 8. Denna växer i sumpiga skogarna i Taiwan, och odlas även som en prydnadsväxt för sina stora, exotiska blad. För att producera papper, kokas grenar och befrias från bark. Den cylindriska kärnan i märg rullas på en hård plan yta mot en kniv, och blir då skuren i tunna skivor med en fin elfenbensliknande textur. (källa)
 9. Hela mänskligheten har efter en tid vänt Gud ryggen och ondskan är stor i världen. För att starta om allting låter Gud ett stort oväder dränka hela jorden så att alla människor och landlevande djur förgörs, med undantag av den lilla skara som finns ombord på en båt, Noas ark, som den siste gudfruktige mannen på jorden, Noa, fått i uppdrag att bygga. Berättelsen avslutas med att Gud i ett förbund med Noa skapar regnbågen som en påminnelse om att en likadan katastrof aldrig igen skall drabba världen. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.