Arkitektfirma Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder arkitektfirma, varianter, uttal och böjningar av arkitektfirma

Arkitektfirma synonym, annat ord för arkitektfirma, vad betyder arkitektfirma, förklaring, uttal och böjningar av arkitektfirma.

Vad betyder och hur uttalas arkitektfirma

Arkitektfirma uttalas arki|tekt|firma och är ett substantiv.

Ordformer av arkitektfirma

Singular

arkitektfirma
obestämd grundform
arkitektfirmas
obestämd genitiv
arkitektfirman
bestämd grundform
arkitektfirmans
bestämd genitiv

Plural

arkitektfirmor
obestämd grundform
arkitektfirmors
obestämd genitiv
arkitektfirmorna
bestämd grundform
arkitektfirmornas
bestämd genitiv

Arkitektfirma är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet arkitektfirma

  1. Douglas Haag, arkitekt med stor arkitektfirma. (källa)
  2. Vårdboende i Norra Vram, arkitektfirma Marge Arkitekter och beställaren Partnergruppen. (källa)
  3. För den övergripande utformningen av den nya trafikplatsen står arkitektfirmorna Foster+Partners och Berg Arkitektkontor. Själva trafiklösningen baseras på det vinnande bidraget kallat Strömmar i en arkitekttävling anordnad av staden år 2004. Strömmar, senare omdöpt till Nya Slussen var framtaget av Nyréns Arkitektkontor, Tyréns och ELU konsult. (källa)
  4. Den 5 april 2014 röstade klubbmedlemmar för förverkligandet av Espai Barça. Projektet inkluderar bland annat en renovering och utbyggnad av Camp Nou och dess omgivning, en ny multisportarena samt en ny arena för klubbens B-lag. Den 8 mars 2015 presenterades den officiella designen för nya Camp Nou, som tagits fram av arkitektfirmorna Nikken Sekkei och Pascual i Ausió Arquitectes. (källa)
  5. På 1990-talet kom larmrapporter om tekniska problem gällande körbanor, däck och bärande konstruktion. Det tidigare kontinuerliga underhållsarbetet koncentrerades nu till akuta "brandkårsutryckningar" samtidigt började Slussens framtid att diskuteras på allvar. 2007 utlystes en arkitekttävling och flera arkitektkontor inkom med förslag till en nygestaltning av Slussenområdet. Den 12 december 2011 godkände den borgerliga majoriteten i Stockholms stadshus detaljplanen för en ny Slussen-anläggning som vann laga kraft den 27 september 2013. Fram till år 2025 pågår Projekt Slussen som innebär en total ombyggnad av området. För den arkitektoniska utformningen står arkitektfirmorna Foster+Partners och Berg Arkitektkontor. (källa)
  6. Ellerbe Becket – en amerikansk arkitektfirma. (källa)
  7. Nyréns Arkitektkontor är en svensk arkitektfirma med kontor i Stockholm. Kontoret grundades 1948 av Carl Nyrén. Företaget är sedan 1983 personalägt och har utvecklats från ett 20-tal medarbetare vid starten till drygt 80 medarbetare 2019. (källa)
  8. Tuvan hade uppförts 1819 av en garvare Björklund i Växjö. I den dåvarande huvudbyggnaden bodde Esaias Tegnér åren 1825–1827, innan han flyttade in till Växjö biskopsgård. Sedan gården bytt ägare flera gånger köptes den av greve Gustav Fredrik Bonde af Björnö (1842–1909), som genom arkitektfirma Lindvall och Boklund lät uppföra slottet, inspirerad av Rhendalens riddarborgar, som något försenad bröllopsgåva till sin andra hustru Anna Koskull (1868–1917), som han hade varit förmyndare för. Slottet stod färdigt 1900, och ingick då i ett tvåledsfideikommiss. (källa)
  9. Efter universitetsstudier vid Slade School of Art i London och militärtjänst kom Middlebrook till Sverige 1952. Han bodde först i Linköping där han bland annat medverkade i Östgöta Correspondenten med tuschteckningar. 1957 flyttade han till Göteborg för att arbeta som teknisk illustratör vid Volvo. Han återvände till England 1965 för att arbeta med visualiseringsbilder för en arkitektfirma. Han är medlem i konstgruppen The Guild of Aviation Artists, och har belönats med Society of British Aerospace Companies Trophy för bästa tavla två gånger. 1994 vann han utmärkelsen Wilkinsons Sward för bästa oljemålning med sitt verk föreställande atlantflygarna Alcock och Browns Vickers Vimy på Newfoundland. (källa)
  10. Gerkan, Marg und Partner (gmp) är en arkitektfirma med huvudkontor i Hamburg och ytterligare kontor i Aachen, Frankfurt am Main, Peking, Shanghai, Shenzhen, Hanoi och Kapstaden. Arkitektbyrån har vunnit över 400 priser och utmärkelser. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.