Arkitektkontor Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder arkitektkontor, varianter, uttal och böjningar av arkitektkontor

Arkitektkontor synonym, annat ord för arkitektkontor, vad betyder arkitektkontor, förklaring, uttal och böjningar av arkitektkontor.

Vad betyder och hur uttalas arkitektkontor

Arkitektkontor uttalas arki|tekt|kont|or och är ett substantiv.

Ordformer av arkitektkontor

Singular

arkitektkontor
obestämd grundform
arkitektkontors
obestämd genitiv
arkitektkontoret
bestämd grundform
arkitektkontorets
bestämd genitiv

Plural

arkitektkontor
obestämd grundform
arkitektkontors
obestämd genitiv
arkitektkontoren
bestämd grundform
arkitektkontorens
bestämd genitiv

Arkitektkontor är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet arkitektkontor

  1. En inredningsarkitekt arbetar med att rita inredningar till arbetsplatser, offentliga miljöer och privata bostäder. Andra vanliga arbetsområden som inredningsarkitekter arbetar med är butiker, hotell, utställningar och möbelformgivning. En inredningsarkitekt kan även rita möbler och annan lös inredning. Inredningsarkitektur handlar bland annat om relationer mellan rummets form och rymd, dess ljus och kulör samt om material och möbler. Idag (2018) finns cirka 600 yrkesverksamma inredningsarkitekter i Sverige. Hälften av dessa driver egen verksamhet och de flesta andra arbetar på arkitektkontor, inredningsarkitektkontor eller designbyråer. (källa)
  2. Det moderna Kista växte fram i mitten av 1970-talet, 1975 började man uppföra bostadshusen där Stockholms stads småstugebyrå lät bygga 771 småhus. Ahlsengruppen ritade husen i kvarteren Odense och Århus, Ribe och Rödby ritades av Carl Nyrén Arkitektkontor, medan övriga ritades av Småstugebyrån. Kista centrum invigdes 1977 vilket hade ritats av Torgny Gynnerstedt. 1980 stod bostadsområdet i västra Kista färdigt vilket ritats av Höjer och Ljungqvist för HSB. Arbetsplatsområdena i östra Kista började uppföras i mitten av 1970-talet, men den stora utbyggnaden skedde under 1980-talet. Samtliga gator i Kista bär gatunamn efter platser i Danmark och på Färöarna, Island och Grönland. (källa)
  3. Reflex arkitekter är ett svenskt arkitektkontor med säte i Stockholm. (källa)
  4. Ett arkitektkontor (äldre form arkitektbyrå) är ett konsultföretag där en eller flera arkitekter mot betalning erbjuder tjänster inom området arkitektur och byggnad. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.