Art Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder art, varianter, uttal och böjningar av art

Art synonym, annat ord för art, vad betyder art, förklaring, uttal och böjningar av art.

Synonymer till art

Andra språk

Art på Engelska

 • species, type, sort, kind - species of bird, only one of this type of house has ever been built

Hur används ordet art

 1. Rödhake är numera ensam art i sitt släkte Erithacus. (källa)
 2. Mimikry (eller mimicry) betyder ungefär "skyddande likhet", och är en form av beteende eller utseende utvecklat främst bland mindre djur, särskilt insekter, där en art på något sätt imiterar en annan arts utseende, genom adaptiv färgteckning, eller beteende. Fenomenet är vanligt inom både djur- och växtriket. (källa)
 3. Slow Art var en utställning på Nationalmuseum i Stockholm från 9 maj 2012 till 3 februari 2013 som introducerade konstriktningen slow art för en svensk publik. (källa)
 4. De flesta kolibriarter har prunkande färger samt en metallglänsande fjäderdräkt. Kolibrier har ca 1000 fjädrar, och hos många av arterna är fjäderdräkten mycket färggrann, detta gäller särskilt hos hanarna. Näbben är aningen böjd och är hos varje art anpassad för att passa just de blommor som besöks. De varierar i storlek från 5 cm (bikolibrin) till 20 cm (jättekolibrin). Den normala kroppstemperaturen för en kolibri är 39,5–45,0 grader Celsius. Ägget som kolibrin lägger väger 1/5 av den fullvuxna fågelns vikt. (källa)
 5. I en mycket abstrakt mening liknar en näringskedja en vanlig kedja. Man tänker sig då att varje art i näringskedjan motsvaras av en länk och en art som äts av en annan art motsvarar två länkar som hänger ihop. En viktig skillnad mellan näringskedjor och vanliga kedjor är att näringskedjan börjar i en viss ände (den är riktad) medan början och slut inte kan åtskiljas i vanlig kedja. (källa)
 6. Tribus Xenopini Släkte Megaxenops, 1 art Större xenops (Megaxenops parnaguae). (källa)
 7. Hon har ställt ut separat på bland annat Galleri Dialog i Stockholm, Galleri Ängeln i Lund, Stockholm Art Fair, Galleri Nord i Örebro, Eskilstuna Konstmuseum, Archeus Fine Art i London, Art Fair Islington, Art Expo-01 i Javis Center New York och Fabien Fryns Fine Art Gallery i Marbella. Hon har medverkat i samlingsutställningar med Konstföreningen Kulturen i Nyköping, Sörmlandssalongen i Södertälje, Kulturhuset i Oxelösund, KRO-Sörmland, Liljevalchs vårsalong, Ekerums konsthall på Öland och Art Copenhagen. (källa)
 8. Kulled: Led med tre mot varandra vinkelräta axlar som möts i en punkt vilket ger tre frihetsgrader. Exempel: Höftleden (art. coxae), mellan lårbenet (femur) och bäckenet (pelvis). (källa)
 9. På en reklambyrå arbetar ofta flera personer med olika reklamyrken tillsammans i en arbetsgrupp. En copywriter kan då arbeta tillsammans med en art director, som har huvudansvar för bild och layout, en produktionsledare med ansvar för budget och leveranstider samt en projektledare med ansvar för kundkontakter och övergripande ekonomiskt ansvar. Copywriterns och art directorns gemensamma uppgift som kreatörer är att komma på en idé som lösning på kundens kommunikationsuppdrag, oftast en idé där bild och text utnyttjas i kombination. När idén väl tagits fram ansvarar copywritern för textinnehållet och art directorn för formgivningen. En chef för en reklambyrås copywriters och art directors brukar betecknas creative director och brukar själv vara en senior copywriter eller art director. (källa)
 10. De två stora fästingfamiljerna utgörs av hårda fästingar (Ixodidae), med fler än 700 arter i världen, och mjuka fästingar (Argasidae), med omkring 200 arter. De hårda fästingarna har hårda plattor av kitin, och det är med dem som det svenska ordet fästing vanligen associeras. De mjuka fästingarna saknar de hårda plattorna och suger blod under minuter eller timmar, till skillnad från de hårda som borrar sig fast och suger blod under flera dagars tid. Den tredje fästingfamiljen – Nuttalliellidae – förekommer bara med en art, Nuttalliella namaqua, i Afrika. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.