Bidrag Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder bidrag, varianter, uttal och böjningar av bidrag

Bidrag synonym, annat ord för bidrag, vad betyder bidrag, förklaring, uttal och böjningar av bidrag.

Synonymer till bidrag

Andra språk

Bidrag på Engelska

  • allowance, benefit, contribution, subsidy - student grant, contributions for measures taken to help save energy, government subsidies to help stimulate employment, the association is dependent on contributions from the general public

Hur används ordet bidrag

  1. Det här handlar om att ett spelbolag vill hitta nya sätt att marknadsföra sig själva, och har sett att de kan göra det med musik, och till och med få med sitt bidrag i Melodifestivalen för att marknadsföra sitt spel ännu mer, sa han i ett avsnitt i vintras. (källa)
  2. Silverholken togs hem av Astrid Arnshav och Natalie Barralaga i Haninge med sitt bidrag Hotell Skogsstugan. (källa)
  3. Det är ett väldigt duktigt gäng. Vi hade tre bidrag som vi skickade in, berättar han. (källa)
  4. Vi höjer temperaturen så mycket det går inför kickoff i de tre största ligorna i Sverige. Vi har knåpat ihop ett extra maffigt magasin om allsvenskan, damallsvenskan och superettan – vårt bidrag till den perfekta fotbollsuppladdningen inför seriestart som även räcker hela säsongen. (källa)
  5. Bland hans skrifter kan nämnas en serie bidrag till den grekiska kyrkans, då i Västerlandet i mycket nästan okända, historia (till exempel Symbolik der griechischen Kirche 1872), vidare Georg Calixtus und der Synkretismus (1846) och framför allt Geschichte der protestantischen Dogmatik (4 band, 1854-67) och Geschichte der Ethik (2 band, 1881-87). (källa)
  6. I gestaltterapin är dialog och kontakt - både med sig själv och med omgivningen - centrala teman, och metodiken är till stora delar upplevelsebaserad. Det genuina mötet här och nu utgör grunden för terapin vilket kräver att terapeuten är närvarande både som yrkesperson och medmänniska. I terapin undersöker klienten och terapeuten tillsammans det som på olika sätt visar sig i mötet och vad det betyder för klienten själv. Eftersom det som visar sig uppstår i själva mötet måste terapeuten vara uppmärksam på och ta hänsyn till sitt eget bidrag i den processen. (källa)
  7. Innebär att optisk förminskning av föremål i en bild utgår från en punkt inne i bilden istället för från det tänkta avståndet från en ideal betraktare av bilden, vilket är regel i renässansperspektivet. Begreppet präglades cirka 1900 av Gabriel Millet för att beskriva drag i arkitekturframställningar i bysantinska mosaiker. Uttrycket etablerades som beteckning för ikonmåleriets bildrum framför allt genom Pavel Florenskij. I Sverige har Gregor Paulsson gett flera intressanta bidrag till förståelsen av begreppet. (källa)
  8. De senaste årtiondenas tekniska utveckling och datorisering av samhället har fått stora bidrag från personerna inom hackerkulturen. Bland annat skedde persondatorrevolutionen (exempel: Apple) i slutet av 1970-talet som en direkt följd av denna kultur. (källa)
  9. Halo, Halo – Jugoslaviens bidrag i Eurovision Song Contest 1982. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.