Brev Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder brev, varianter, uttal och böjningar av brev

Brev synonym, annat ord för brev, vad betyder brev, förklaring, uttal och böjningar av brev.

Synonymer till brev

Vad betyder och hur uttalas brev

Brev uttalas brev och är ett substantiv -et; pl. brev.

Ordformer av brev

Singular

brev
obestämd grundform
brevs
obestämd genitiv
brevet
bestämd grundform
brevets
bestämd genitiv

Plural

brev
obestämd grundform
brevs
obestämd genitiv
breven
bestämd grundform
brevens
bestämd genitiv

Brev är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Brev på Engelska

  • letter - (long) written communication, mail, postman, (mailman (US)), mailperson, pen friend, (pen pal (US)), paper-weight, privacy of correspondence, all letters will be answered!, I received a letter from abroad, an open letter to the government

Hur används ordet brev

  1. För att en släkt ska räknas som svensk adel ska den ha erhållit svensk adelsvärdighet av den svenske regenten genom ett adelsbrev. För att vara representerad vid ståndsriksdagen krävdes att ätten var introducerad på Riddarhuset. (källa)
  2. Galaterna är kända för eftervärlden genom aposteln Paulus som besökte området flera gånger under sina resor och även skrev ett brev, Galaterbrevet, till församlingarna i området. (källa)
  3. Postadress är det format på en serie informationsposter som används på traditionell post för att till exempel brev, vykort och paket ska komma fram till en fysisk eller juridisk person. Ibland ses ordet postadress användas istället för postort, vilket alltså är felaktigt. (källa)
  4. En entréstämpel används på till exempel en nattklubb för att märka de gäster som har löst inträde. En poststämpel används för brev, antingen för att indikera att porto är betalt, eller för att makulera frimärket och förhindra återanvändning. (källa)
  5. Erik Johansson (Vasa), far till Gustav Vasa skrev en bok om hur man skulle sköta sin gård. Dessa grundidéer användes senare av Gustav Vasa, som strävade efter att effektivisera och centralisera, inte bara några gårdar utan hela svenska riket. Gustav Vasa skrev även personliga brev till bönder om hur de praktiskt skulle gå till väga på sina gårdar. (källa)
  6. Kung Magnus Eriksson tillskrev i ett brev 1331 innevånarna i Tiundaland, Attundaland, Fjärdhundraland, Roden och Gästrikland, så åtminstone då räknas Gästrikland som ett eget område. Gästrikland tillhörde dock Uppsala lagsaga fram till 1600-talet, då det överfördes till Västernorrlands lagsaga och även blev en del av Västernorrlands län. (källa)
  7. skriva brev och andra dokument självständigt eller efter diktamen eller anvisningar. (källa)
  8. Hebreerbrevet (grekiska Προς Εβραίους 'Till hebreerna') är en skrift som ingår i Nya Testamentet. I skriften jämförs Kristus med en överstepräst, och det gamla förbundet med det nya. Kristus sägs ha offrat sitt blod i en himmelsk helgedom. Brevet kanoniserades som Paulus brev till hebreerna, men tros inte vara skrivet av Paulus, vilket brevet självt inte heller påstår sig vara. (källa)
  9. I skolsammanhang har man gjort en nysatsning för att minska skolkandet. Tidigare kunde eleven ha ogiltig frånvaro upp till 20 procent och fick därefter en muntlig varning följt av en skriftlig med indraget studiebidrag som slutlig åtgärd. Nu har detta ändrats så att åtgärder vidtas när eleven skolkat några timmar och vid upprepade tillfällen. Istället för de olika varningarna så kontaktas CSN omedelbart av skolan. CSN skickar därefter ett brev till elevens föräldrar, som har sex dagar på sig att lämna synpunkter till skolan. Inkommer inga synpunkter till skolan så förlorar eleven CSN-bidraget. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.