Post Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder post, varianter, uttal och böjningar av post

Post synonym, annat ord för post, vad betyder post, förklaring, uttal och böjningar av post.

Synonymer till post

Hittade 2 varianter av ordet post:

Vad betyder och hur uttalas post

Post uttalas post och är ett substantiv -en -er  knappast pl.; anstalt el. inrättning för befordran av brev el. liknande försändelser; koll. brev osv. som befordrats  belopp i räkenskaper; varuparti  stolpe el. vertikalt stöd vid dörr el. fönster; inrättning för uttag av vatten för brandsläckning m.m.  plats för tjänstgöring el. bevakning; vakt; tjänst, befattning; posterande soldat.

Ordformer av post

Singular

post
obestämd grundform
posts
obestämd genitiv
posten
bestämd grundform
postens
bestämd genitiv

Plural

poster
obestämd grundform
posters
obestämd genitiv
posterna
bestämd grundform
posternas
bestämd genitiv

Post1 är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Vad betyder och hur uttalas post

Post uttalas post- i sms.

Post betyder:

Ordformer av post

Ordform(er) post- förled

Andra språk

Post på Engelska

 • mail, post
 • post office - collect parcels from the post office
 • entry, item - small amount (sum), shareholding, block of shares
 • post, frame - window post, doorpost, door frame
 • position, post - the position of chairman, the position of mayor, stand sentry, retire from one', s position

Hur används ordet post

 1. Lägg VM sist på säsongen, så slipper vi de såsiga post-mästerskap-loppen när hälften tänker på semester redan. Är åkarna för slitna i mars? Det åtgärdar vi med nästa punkt. (källa)
 2. På onsdagen kom beskedet att hon avgått från sin post, enligt the Guardian. Magasinet själv skrev i ett uttalande att de "djupt beklagade det inträffade" och att de hoppades att kunna ta lärdom av det som uppstått. (källa)
 3. Handlingarna ger en sällsynt inblick i skatteplundrarnas maskinrum. Där finns kundförteckningar, kalkylark med värdepappersaffärer, e-post och kontoutdrag. I materialet finns också intervjuer med visselblåsare och insiders. (källa)
 4. Offentliga sajter och appar måste byggas om och anpassas så att de blir tillgängliga för människor med funktionsnedsättning. I höst införlivas EU-direktivet i svensk lag. "Det är hög tid att förbereda sig", säger Pär Lannerö, projektledare på Post- och telestyrelsen. (källa)
 5. Postadress är det format på en serie informationsposter som används på traditionell post för att till exempel brev, vykort och paket ska komma fram till en fysisk eller juridisk person. Ibland ses ordet postadress användas istället för postort, vilket alltså är felaktigt. (källa)
 6. Generalöverste, Vezérezredes, ersatte 1941 graden general som högsta generalsgrad under fältmarskalk. I den ungerska folkarmén var generalöverste näst högsta generalsgrad under armégeneral. I den post-kommunistiska ungerska armén är generalöverste den högsta (fyrstjärniga) generalsgraden. (källa)
 7. Om företag A köper företag B som har en balansomslutning (dvs bokförda värdet av deras totala tillgångar) på 100, och för det betalar 120, kommer företag A att boka en goodwill-post i balansräkningen på 20, för att de betalat mer än B:s bokförda tillgångar. (källa)
 8. Man kan även göra egna födelsedagskort. Den hobbyn brukar kallas för kortmakeri. På internet finns många gratistjänster där man kan skicka födelsedagskort eller andra kort via e-post. Ofta har man möjlighet att skriva en egen hälsning och kanske ladda upp en egen bild. (källa)
 9. En myndighet handlägger de handlingar som inkommer. Med "handling" avses inte endast pappersdokument, utan också sådan information som endast kan tydas med hjälp av ett tekniskt hjälpmedel, till exempel ljudupptagningar, e-post och videoband. (10§). (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.