Burken Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder burken, varianter, uttal och böjningar av burken

Burken synonym, annat ord för burken, vad betyder burken, förklaring, uttal och böjningar av burken.

Synonymer till burken

Hur används ordet burken

  1. 2017 annonserade Gray's American Stores att Jolt Colan återvänder till den Svenska marknaden i slutet av året. Detta kort efter att företaget annonserat att de planerat en återlansering för Jolt Colan, 8 år efter konkursen. Burken kommer ha den klassiska designen från 80 talet och även vara producerad med originalreceptet. Den här varianten anses dock i allmänhet vara mindre lik originalet än den tidigare nämnda Volt Colan. (källa)
  2. Företaget Nilsjohan utvecklade ett mekaniskt redskap där burken anbringas mellan en skärkniv och ett stöd och där kniven sänks genom plåten med en hävstång som används för att överföra en roterande rörelse till skärkniven. (källa)
  3. Vid tillverkning matas aluminiumplåt in i en cupper som skär ut mynt och formar dem till ihåliga koppar. Kopparna har större diameter och tjockare väggar än den färdiga burken. Kopparna åker sedan in i en press som pressar dem genom ett antal precisionsringar, den ena mindre än den föregående. Detta gör att tjockleken på koppens vägg minskar och den blir längre. Detta sker utan uppvärmning och därför brukar denna process kallas för kallpressning. Burkens botten formas i slutet efter att den pressats igenom alla precisionsringarna, sedan kapas den till önskad längd och överblivet material återvinns. (källa)
  4. Burken är en barnlek som påminner om Påven bannlyser. (källa)
  5. Burken (lek) – en variant av kurragömma. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.