Burk Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder burk, varianter, uttal och böjningar av burk

Burk synonym, annat ord för burk, vad betyder burk, förklaring, uttal och böjningar av burk.

Synonymer till burk

Andra språk

Burk på Engelska

  • tin, (can - US), pot, jar tinned (food), tin(ned food), a tin of paint, tinned ham

Hur används ordet burk

  1. Gråsej är ekonomiskt en av de viktigare fiskarna i Sverige. Inlagd på burk och rökt har den sålts under benämningen havslax. (källa)
  2. Beroende på honungens sammansättning kommer den antingen att kristalliseras eller förbli flytande. Honung som förblir flytande kan tappas direkt på burk. (källa)
  3. En annan, bensparande grupp av proteser brukar kallas ytersättningsprotes, HR, Hip Resurfacing. Då formar man ledkulan till en burk där man fäster protesen, och har bara ett kortare stift eller skaft som går ner mot benet. Fördelarna med den har bland annat sagts vara att man kan fortsätta med en aktiv livsstil med idrott och andra aktiviteter. De tidiga hårda, livslånga restriktionerna för personer opererade med traditionell protes har dock numera börjat lindras. Mer HR har man dessutom benet intakt för en eventuell omoperation med en THR. (källa)
  4. Mängden koffein i Jolt Cola är dubbelt så stor som i Coca-Cola, cirka 66 mg per 33 cl-burk (cirka 200 mg/l). Den slogan som användes förr på burkar i USA är "All the Sugar, Twice the Caffeine", medan den svenska, som fortfarande används, lyder "Caffeine x 2". (Som jämförelse kan nämnas att bryggkaffe innehåller ungefär 800 mg/l). (källa)
  5. Kommersiell kattmat kommer i olika former som ser olika ut, det finns både som torrfoder och våtfoder på burk. Det är också vanligt att katter äter andra former av animalisk föda, till exempel mat som egentligen är avsedd för människor. Det är inte ovanligt att katter föredrar människoföda framför kommersiell kattmat. Många katter äter även till viss del mat som de fångat själva, främst möss och småfåglar. (källa)
  6. Enkomponentslim är den vanligaste typen av lim och klister. Allt som behövs för limningen finns i samma tub, burk eller flaska. (källa)
  7. Konservburk är en hermetiskt tillsluten plåtburk som främst används vid konservering och förvaring av diverse livsmedel. Om konservburken har tillslutits och också steriliserats kallas det "helkonserv". Om produkten förvaras i hermetiskt tillsluten burk som inte steriliserats kallas det "halvkonserv". (källa)
  8. Kronärtskockans knoppar äts vanligtvis kokta, man drar upp ett "blomblad" (holkfjäll) i taget utifrån och in och äter det med till exempel smör, utom den hårda spetsen. "Skägget" i mitten skärs sedan bort från blombotten, som slutligen äts med kniv och gaffel. Kronärtskocksbotten är den mjukare botten utan kronbladen. Färdiglagade bottnar finns att köpa på burk. (källa)
  9. Modet att äga ett kuriosakabinett gav stora möjligheter för affärsmän med rymligt samvete att tjäna pengar. Att kunna erbjuda ett enhörningshorn eller en burk med torkat blod från Stockholms blodbad gav stor vinst. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.