Dataindustri Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder dataindustri, varianter, uttal och böjningar av dataindustri

Dataindustri synonym, annat ord för dataindustri, vad betyder dataindustri, förklaring, uttal och böjningar av dataindustri.

Vad betyder och hur uttalas dataindustri

Dataindustri uttalas data|industri och är ett substantiv.

Ordformer av dataindustri

Singular

dataindustri
obestämd grundform
dataindustris
obestämd genitiv
dataindustrin
bestämd grundform
dataindustrins
bestämd genitiv

Plural

dataindustrier
obestämd grundform
dataindustriers
obestämd genitiv
dataindustrierna
bestämd grundform
dataindustriernas
bestämd genitiv

Dataindustri är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet dataindustri

  1. Under 1979 kom kassettbandspelaren och den första diskettenheten till ABC 80, och under 1980 följdes dessa av mera kringutrustning, delvis utvecklad av oberoende tillverkare utanför Luxor och Dataindustrier. De viktigaste var. (källa)
  2. I februari 1983 sålde Lars Karlsson sitt aktieinnehav i Dataindustrier (67%) till Ahlsell AB och flyttade till USA för att driva det helägda dotterbolaget DataBoard Inc. som sålde Dataindustriers produkter i USA. År 1982 hade Dataindustriers ägare, Ahlsell AB, gått samman med AEG-Telefunken Elektriska AB (den svenska delen av AEG) som ägde Sattco, och Sattco blev i och med köpet av Dataindustrier infört som ett dotterbolag till Dataindustrier AB. (källa)
  3. År 1985 uppstod en stark konsensus inom svensk datamedia att Unix var framtiden för persondatorer. De svenska företagen Luxor AB och Dataindustrier AB arbetade med Unix-maskiner som skulle bli Luxor ABC 1600, Luxor ABC 9000 och DIAB DS90. Sun Microsystems representerades också i Sverige av Ericsson Information Systems. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.