Elaking Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder elaking, varianter, uttal och böjningar av elaking

Elaking synonym, annat ord för elaking, vad betyder elaking, förklaring, uttal och böjningar av elaking.

Vad betyder och hur uttalas elaking

Elaking uttalas elak|ing och är ett substantiv -en -ar.

Elaking betyder:

Ordformer av elaking

Singular

elaking
obestämd grundform
elakings
obestämd genitiv
elakingen
bestämd grundform
elakingens
bestämd genitiv

Plural

elakingar
obestämd grundform
elakingars
obestämd genitiv
elakingarna
bestämd grundform
elakingarnas
bestämd genitiv

Elaking är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Elaking på Engelska

  • nasty person, baddy

Hur används ordet elaking

  1. De skall hålla avloppssystemet fritt från oönskade varelser, genom att först hoppa upp och slå till plattformen ovanför sig när en fientlig varelse befinner sig där, för att sedan själva hoppa upp dit och stöta bort den omtumlade elakingen innan den hinner kvickna till igen. Medan spelet på en bana fortgår, börjar de oönskade varelserna att röra sig med allt högre hastighet. (källa)
  2. Serien utspelar sig i Paradisparken och i handlingens centrum står de två vännerna Magnus och Myggan, en mullvad och en mygga som bor i ett träd. Magnus gillar att gräva hål medan Myggan föredrar att läsa böcker. I Paradisparken bor också deras vänner: Den uppfinningsrika Molly Mus, den intelligente Ulrik Uggla, den känslige Kalle Kanin och många andra. I Paradisparken bor också de två elakingarna Konrad Katt och Ricky Råtta, som ständigt försöker förstöra för alla andra. I en grotta i utkanten av Paradisparken bor det en fladdermus som heter Fadde Fladder och som bara Magnus och Myggan känner till, och de är hans enda vänner. (källa)
  3. En riktig elaking under 1980-talet, som inte ursäktat sig vare sig då eller senare, var ockultisten King Diamond, som under denna tiden kallades "den enda sanna djävulsdyrkaren i musiken". Parallellt med det hittills beskrivna, som fortfarande var en del av den vanliga rockmusiken, utvecklades under 1980-talet dock även riktigt elak musik, nämligen black metal, av bland andra Quorthon. Black metal följer inte nödvändigtvis rockformeln (4/4-takt och uppbyggnad med verser och refräng) utan kan använda udda takter och kan även helt sakna traditionell låtstruktur, som refränger. Ockultism och satanism inom musiken förbigicks dock av etablissemanget och den stora massan, eftersom det var fråga om subkultur. Istället vände sig allmänheten mot de större banden W.A.S.P. ("We Are Satans People") och Twisted Sister, de senare åtalades för att ungdomar tagit livet av sig. Bandet anklagades för att medvetet ha gjort skivorna spelbara baklänges, och att det vid baklänges uppspelning på skivspelare ska ha framgått ett satanistiskt budskap. Twisted Sister friades, och de var inte det första bandet som blivit anklagade för samma sak. De tidigare låtarna Led Zeppelins Stairway to Heaven, liksom Hotel California, har också blivit anklagade för baklängesbudskap om satanism eller bejakande av droger. Dock var det alltså just i 1980-talet som brännfokus i den frågan hamnade, och det gick till rättegång. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.