Enbart Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder enbart, varianter, uttal och böjningar av enbart

Enbart synonym, annat ord för enbart, vad betyder enbart, förklaring, uttal och böjningar av enbart.

Synonymer till enbart

Vad betyder och hur uttalas enbart

Enbart uttalas en|bart [e´n-] ad och är ett verb.

Enbart betyder:

Ordformer av enbart

Ordform(er) enbart adverb

Andra språk

Enbart på Engelska

 • only, alone, solely - the increase applies to the second quarter only

Hur används ordet enbart

 1. Kriser kräver krisåtgärder, så jag är inte främmande för någon sorts sanktioner annars. Färre nationsplatser vid ett par avhopp? Enbart prispengar om du fullföljt hela världscupen (eller har godkänt läkarintyg)? Inte mig emot. (källa)
 2. Absolut positionsbestämning – positionsbestämning med mätning enbart direkt i GPS-mottagaren. (källa)
 3. Vid Adelsmötet 2013 valdes för första gången en friherrinna och civilekonom samt en friherrinna och jurist in som ledamöter i Riddarhusutskottet tillsammans med 14 adelsmän. Riddarhusutskottet är i funktion enbart under mötet för att förbereda ärendena för beslut. Ett försök, att även få in två kvinnor i den viktiga Valnämnden röstades ned med knapp marginal. En motion "Varannan Damernas" avvisades med hänvisning till en teknikalitet. I motionen yrkades, att varje huvudman skulle ha rätt att inom sin ätt utse en lämplig efterträdare och att även kvinnor skulle kunna bli huvudmän för sina ätter. Det påpekades att House of Lords i London, Förenade kungariket, har en baronessa som talman. (källa)
 4. Adelstitlar är benämningar eller titlar, som i sin ännu bevarade form uppkom inom medeltidens feodalväsen. Adeln sågs som en särskild samhällsklass av "stormän" som gavs speciella privilegier, och fungerade ofta som "småkungar" (vasaller) över sina förläningar, som hjälp åt rikets monark, fast med lägre rang. Flertalet titlar har gått i arv, men vissa är enbart personliga. (källa)
 5. En adrenalinjunkie är en person som är beroende av känslan och euforin som uppstår när adrenalin utsöndras i det sympatiska nervsystemet, som exempelvis sker under ett fallskärmshopp. Detta är ett potentiellt farligt tillstånd då personer med detta beteende tenderar att dras till allt farligare saker, och oftast sätts livet på spel enbart för att få en intensivare känsla av adrenalinet. Ännu ett exempel är så kallade "dare devils" som klättrar på byggnadskranar eller höga byggnader utan säkerhetsutrustning. (källa)
 6. 1946 tvingades Rickard Sellmer i tyska Stuttgart skaffa sig kontakter med amerikanska armén för att kunna återuppta produktionen. Sellmer lyckades på så sätt erövra den amerikanska marknaden. Hans firma lever kvar än idag och är det enda tryckeriet i Tyskland som enbart trycker julkalendrar och andra julprodukter. (källa)
 7. Gardinen kan vara längder av tyg som hängs upp vertikalt vid sidan av fönstret med eller utan kappa som hängs upp horisontellt, eller enbart en kappa i övre delen av fönstret. Vanligtvis används en gardinstång för upphängning av gardiner, ofta i anslutning till fönster. Cafégardin är en horisontell kappa i nedre delen och likaledes i övre delen av fönstret samtidigt. (källa)
 8. En skyddsmask täcker normalt hela ansiktet, en så kallad helmask, och har en åtsittande form för att skydda ögon, näsa och mun från ovannämnda faror. Det finns dock även skyddsmasker som täcker halva ansiktet, en så kallad halvmask, som enbart skyddar näsa och mun. Dessa är till för att användas i kombination med skyddsglasögon för att skydda ögon. För att skapa säker andning låter man inandningsluften gå igenom luftfilter för att filtrera bort allt som annars skulle skada individen vid inandning. (källa)
 9. Konsten är inte enbart målningar. I USA:s urbana områden har det länge varit populärt med så kallade skulpturparker, skrotskulpturer och samlingar av sådana, som ibland har övergått från privat till allmän egendom. Likaså i USA:s storstäder förekommer sedan länge fenomenet "illegal utsmyckning". Det kan röra sig om spontana mosaikbeläggningar av lyktstolpar eller tredimensionella föremål som applicerats på murar och fasader. Också i Europa finns fenomenet numera, inte bara som rondellhundar utan också som fågelholkar och andra mindre anonyma skulpturer som smugits in i stadsmiljön. (källa)
 10. Geishatraditionen är inte så gammal som många tror. Det fanns kvinnliga artister i Japan före geishorna, under Heianperioden (794-1185), men riktiga geishor är en mycket senare företeelse. 1589 godkände Toyotomi Hideyoshi byggandet av ett stadsdel i Kyoto, som var avskärmad med murar från resten av staden. Området kallades för Shimabara, och var tillägnat olika former av njutning och underhållning i form av japanska konstformer, barer och prostitution. Kurtisaner (som kallades oiran 花魁) arbetade som exklusiva prostituerade, vilka lockade till sig ett rikt klientel. Många artister arbetade också i dessa hus för att underhålla klientelet med sång, musik, dans och poesi. Länge var dessa artister enbart män och de kallade sig för "geisha", "hōkan" (gycklare) eller "taikomochi" (trumbärare, eftersom de spelade taiko, vilket är en sorts japansk trumma). (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.