Enslig Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder enslig, varianter, uttal och böjningar av enslig

Enslig synonym, annat ord för enslig, vad betyder enslig, förklaring, uttal och böjningar av enslig.

Synonym till enslig

Vad betyder och hur uttalas enslig

Enslig uttalas ens|lig [e´n- äv. en´-] och är ett adjektiv -t -a.

Enslig betyder:

Ordformer av enslig

Böjning (i positiv) enslig en ~ + subst. ensligt ett ~ + subst. ensliga den/det/de ~ + subst. enslige den ~ + mask. subst. Komparation ensligare en/ett/den/det/de ~ + subst. ensligast är ~ ensligaste den/det/de ~ + subst.

Enslig är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Enslig på Engelska

  • solitary, lonely - having an isolated location, lonely

Hur används ordet enslig

  1. Pegasoshästar beskrivs i grekisk mytologi som skygga, flygande djur som lever ensamma på ensliga bergstoppar av att beta från högländernas orörda gräsmarker. Den som har turen att finna och lyckas tämja en pegasos får en mycket trogen följeslagare livet ut som kommer att leva lika länge som sin herre, såvida hästen inte blir dödligt skadad. Pegasos beskrivs som kritvita eller becksvarta hästar med silverfärgad svans och man, och på ryggen, strax bakom halsen på manken sitter de signikativa vita fågelliknande vingarna. (källa)
  2. Det finns två varianter av enstöringar. Den ena är de som föredrar ensamhet och är nöjda med ett mycket begränsat socialt samspel. De känner sig inte övergivna eller ensliga. Den andra typen är de som tvingas vara isolerade eftersom de har avvisats av samhället. (källa)
  3. Mårdhunden är särskilt populär i Japan. I folksagor och mytologi har den där rykte om sig att vara ett smart och okynnigt djur, som kan anta alla sorters förklädnader – som en hamnskiftare (förvandlingskonstnär) i nordisk folkmun. Detta och andra magiska trick som att framkalla hägringar klarar den bäst vid mogen ålder, när den nått runt 1 000 år. Till skillnad från kitsune, rödräven, anses tanukin varken illvillig eller ondskefull. Den gömmer sig på ensliga platser och kan vilseleda resenärer, särskilt om de vandrar på risfälten i månskenet, genom att trumma på sin stora mage eller pung. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.