Ensling Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder ensling, varianter, uttal och böjningar av ensling

Ensling synonym, annat ord för ensling, vad betyder ensling, förklaring, uttal och böjningar av ensling.

Synonym till ensling

Vad betyder och hur uttalas ensling

Ensling uttalas ens|ling [e´n-] och är ett substantiv -en -ar.

Ensling betyder:

Ordformer av ensling

Singular

ensling
obestämd grundform
enslings
obestämd genitiv
enslingen
bestämd grundform
enslingens
bestämd genitiv

Plural

enslingar
obestämd grundform
enslingars
obestämd genitiv
enslingarna
bestämd grundform
enslingarnas
bestämd genitiv

Ensling är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Ensling på Engelska

  • hermit, recluse

Hur används ordet ensling

  1. Snusmumriken är en vänskaplig ensling och äventyrare som vandrar söderut när vintern kommer (i början av Trollkarlens hatt har han dock övervintrat i ide i Muminhuset tillsammans med Mumintrollen). Han bor i ett tält lite varstans, dock ses han ofta sittande på bron i Mumindalen spelandes på sin munharmonika. Han bär halvslitna, gröna kläder med en slokhatt som huvudbonad och karakteriseras av sitt mångfaldiga historieberättande. Han röker pipa och avskyr skyltar med förbud. (källa)
  2. I radio framträdde han under flera år i radioserien Enslingen Johannes med Gösta Bernhard. Stig Järrel har beskrivits som ett komiskt geni. Han var snabbtänkt och kvick i repliken. Sin improvisationsförmåga fick han utlopp för i radioserier som Tjugo frågor och På minuten. (källa)
  3. Många bland dessa enslingar trädde efter hand i närmare förbindelse med varandra och byggde sina eremithyddor i närheten av varandra. På så sätt uppkom stora gator (på grekiska laurai), på ömse sidor omgivna av små eremitboningar. Den mest betydande av dessa eremitföreningar var den som stiftades av Pachomios (död 346) på ön Tabennæ i närheten av Tebe. De som levde i dessa anakoret- eller eremitsammanslutningar kallades cenobiter, vilket blev det egentliga munklivets och klosterväsendets uppkomst. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.