Episteltext Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder episteltext, varianter, uttal och böjningar av episteltext

Episteltext synonym, annat ord för episteltext, vad betyder episteltext, förklaring, uttal och böjningar av episteltext.

Vad betyder och hur uttalas episteltext

Episteltext uttalas epistel|text och är ett substantiv.

Ordformer av episteltext

Singular

episteltext
obestämd grundform
episteltexts
obestämd genitiv
episteltexten
bestämd grundform
episteltextens
bestämd genitiv

Plural

episteltexter
obestämd grundform
episteltexters
obestämd genitiv
episteltexterna
bestämd grundform
episteltexternas
bestämd genitiv

Episteltext är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet episteltext

  1. I Svenska kyrkan börjar nattvardsgudstjänster med syndabekännelse och förlåtelse (så kallat infogat skriftermål). Nästa huvudmoment är bibelläsning, ofta en text från Gamla testamentet, en från brevlitteraturen (episteltext) och en från evangelierna (evangelietext) och därefter en predikan. Därefter kan trosbekännelsen – credo – läsas, antingen den apostoliska eller den nicenska och följs ofta av kyrkans förbön och därefter av själva nattvardsgudstjänsten som inleds med en nattvardsbön, där bland annat instiftelseorden och Fader vår ingår. Traditionellt samlas man sedan i koret för att ta emot nattvarden, det förekommer också att prästen går ner till församlingen med nattvardsgåvorna. Gudstjänsten avslutas med tackbön och välsignelsen. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast: