Erektion Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder erektion, varianter, uttal och böjningar av erektion

Erektion synonym, annat ord för erektion, vad betyder erektion, förklaring, uttal och böjningar av erektion.

Synonymer till erektion

Vad betyder och hur uttalas erektion

Erektion uttalas e|rekt|ion [-k?o´n] och är ett substantiv -en -er.

Erektion betyder:

Ordformer av erektion

Singular

erektion
obestämd grundform
erektions
obestämd genitiv
erektionen
bestämd grundform
erektionens
bestämd genitiv

Plural

erektioner
obestämd grundform
erektioners
obestämd genitiv
erektionerna
bestämd grundform
erektionernas
bestämd genitiv

Erektion är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Erektion på Engelska

  • erection - distended and rigid state of an organ (esp. sex organ) containing erectile tissue, ability to have an erection

Hur används ordet erektion

  1. Subjektiva bedömningar om "tillräckligt sexuellt intresse", vilket sedan påverkar förmågan att få erektion, kan alltid ifrågasättas. (källa)
  2. En förutsättning för ejakulation är erektion av penis, som sker genom fysisk eller psykisk stimulering. Detta leder till frisättning av kväveoxid (NO) vilket gör att svällkropparna sväller och penis styvnar. (källa)
  3. Stånd – manlig erektion i vardagligt tal. (källa)
  4. En svällkropp är en typ av vävnad som finns i könsorganen och som möjliggör erektion. Organet har en svampig konstruktion, med en mängd små hålrum. Svällkroppen kan därför svälla, förstoras och, beroende på typ av svällkroppsvävnad, styvna när vävnaden blodfylls på grund av sexuell upphetsning. (källa)
  5. Klitoris består av svällkroppsvävnad som vid upphetsning blodfylls och styvnar. Detta gäller både klitoristoppen, det som syns som yttre könsorgan, och de delar av klitoris som ligger invändigt, klitoris skaft och skänklar. Storleken på en kvinnas erektion varierar en hel del, men det påverkar inte möjligheterna till sexuell stimulans. För kvinnor innebär erektion också att även bröstvårtorna kan styvna och förstoras. (källa)
  6. Erektion (fjong) (även stånd hos män) innebär att könsorganet ansvälls och förstoras, vanligen i samband med sexuell upphetsning. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.