Fantastisk Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder fantastisk, varianter, uttal och böjningar av fantastisk

Fantastisk synonym, annat ord för fantastisk, vad betyder fantastisk, förklaring, uttal och böjningar av fantastisk.

Synonymer till fantastisk

Vad betyder och hur uttalas fantastisk

Fantastisk uttalas fant|ast|isk [-as´t-] och är ett adjektiv -t -a.

Fantastisk betyder:

Ordformer av fantastisk

Böjning (i positiv) fantastisk en ~ + subst. fantastiskt ett ~ + subst. fantastiska den/det/de ~ + subst. fantastiske den ~ + mask. subst.

Fantastisk är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Fantastisk på Engelska

  • fantastic - fantastic adventures

Hur används ordet fantastisk

  1. Den första veckan njöt vi av en fantastisk våg av spelare som kom för att spela, en enorm uppståndelse och vi hade ett stort tryck på vara servrar, säger Malmöbolaget Massives vd David Polfeldt. (källa)
  2. På 1300-talet var det praktfulla slottet Castell de Bellver (spanska: Castillo de Bellver) utanför Palma en fästning. Senare har det tjänat både som kungligt sommarresident och som fängelse. Slottet är omgivet av doftande pinjeskogar och fantastisk utsikt. (källa)
  3. Saga (efter det germanska verbet motsvarande svenskans säga, 'något sagt', 'utsaga') är en litterär genre. En saga är en fantastisk berättelse som oftast börjar med "Det var en gång". Den är vanligen berättad för barn och har ofta övernaturliga inslag som magi, talande djur, förtrollade skatter och mytologiska väsen. Ofta handlar de om moral och har en slående sensmoral. Prinsar och prinsessor är vanliga, men även fattiga bondpojkar och -flickor, vilka i sagan får en chans att bevisa sin duglighet för de kungliga i ett samhälle med medeltida drag. I vidare begrepp kan man också kalla all barnlitteratur för saga. När barnsagor imiterar den traditionella muntliga sagans form kan den också kallas konstsaga. (källa)
  4. Sportsligt är det dock IC-kanoten som fört kanotseglingens vimpel och ära med sig runt världen. Sverige har fostrat flera världsmästare i klassen. Att segla IC är en mycket speciell upplevelse, den har en fantastisk direktverkande roderkänsla, tar bra höjd och hisnande fart. Man sköter allt själv, fock, storsegel och roder, samtidigt som man hänger 1.5 meter utanför kanoten i en fart på kanske 15-20 knop. (källa)
  5. 2000 testades sångerskan Malin Andersson som sedan blev officiell medlem och bandet spelade in debutskivan Impetus, de skrev kontrakt med independentbolaget Memento Materia som släppte skivan 2001. Bandet gav sig återigen ut på turné efter att albumet fått fantastisk kritik. Men spelningarna fick istället ljummen kritik och Malin lämnade bandet kort därefter. (källa)
  6. Bandspelaren hade utvecklats i Tyskland under 1930-talet. En teknik kallad Wire recording hade dock använts sen 1898. Den första praktiska bandspelaren kallades Magnetophon, och presenterades 1935 av AEG i Tyskland. (Angus 1984) Det var inte länge sedan kompositörer använde bandspelare för att experimentera fram ny musik, så kallad Musique concrète. Den tekniken gick ut på att redigera ihop inspelade fragment med naturliga och industriella ljud. De första styckena med konkret musik skrevs av Pierre Schaeffer, som senare arbetade tillsammans med Pierre Henry. Karlheinz Stockhausen arbetade kort i Schaeffers studio 1952, och efter det många år på Westdeutscher Rundfunk Kölns studio för elektronisk musik, under två tillfällen kombinerade han elektroniskt framställd musik med ganska sedvanliga orkestrar—i Mixtur (1964) och Hymnen, dritte Region mit Orchester (1967). Stockhausen förklarade att lyssnarna hade berättat för honom att hans elektroniska musik gav dem en känsla av "yttre rymden", känslan av att flyga, eller att vara i en fantastisk drömvärld. Mer nyligen började Stockhausen producera sin musik i sin studio i Kürten, hans sista verk i genren var Cosmic Pulses (2007). (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.