Storslagen synonym, annat ord för storslagen, vad betyder storslagen, förklaring, uttal och böjningar av storslagen.

Synonymer till storslagen

Hur används ordet storslagen

  1. Grubbel är en dikt av Nils Ferlin. Den ingår i diktsamlingen Dikter som publicerades 1949. Det är en kort dikt som är på åtta versrader, fördelade på endast en strof med sammanlagt 40 ord. Det är en storslagen dikt om hur vi tänker kring döden. Dikten är en tankeställare för många läsare men är inte en av Nils Ferlins mest kända. (wikipedia.org)
  2. Det förmodade gotiska arvet användes i propaganda under stormaktstidens Sverige, där det fanns en vilja att egga folket till krig genom att ge dem något att kämpa för i form av en storslagen historia. Göticisterna fokuserade ofta på runor och runspråk, och dessas inneboende historiska arv. Olof Rudbecks försök att framhäva Sverige som civilisationens vagga byggde på tidig runforskning av bland andra Johannes Bureus och dansken Ole Worm, och på den första utgåvan i latinsk översättning av den Prosaiska Eddan, publicerad av Peter Resen. Språkforskning var i allra högsta grad populär, då språket ansågs kunna berätta om svenskarnas ursprung. Här var ideologins höjdpunkt (wikipedia.org)
  3. Narcissistiska ledare är mycket vidlyftiga personligheter, de har en förmåga att ingjuta en storslagen och mycket övertygande vision hos sina anhängare. De rekryterar stora mängder följeslagare genom denna metod. (wikipedia.org)
  4. Det historiska Makedonien är internationellt sett mycket känt. Alexander den store, en makedonsk kung, genomförde under 300-talet f.Kr. en storslagen erövringskampanj i Mellanöstern med Makedonien som bas. Makedonien, som då bestod av ungefär det geografiska området med samma namn som idag ligger i Grekland och södra halvan av dagens Nordmakedonien, erövrade under hans ledning en enorm landmassa från Egypten och Turkiet i väster till Samarkand, Chiva och Buchara (viktiga centralasiatiska handelsstäder längs Sidenvägen) och Indusflodens dalgång i dagens Pakistan i öster. Han räknas i västerländsk historieskrivning som ett av de största militära genier som någonsin existerat. (wikipedia.org)
  5. År 1977 genomfördes Tältprojektet, en turnerande musikteaterföreställning om arbetarrörelsens historia som var tänkt att ge musikrörelsen en nytändning. Föreställningarna sågs av över 100 000 besökare, men blev mer av en storslagen final än en nytändning för musikrörelsen. Samma år hölls den sista musikfesten på Gärdet. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.