Lysande synonym, annat ord för lysande, vad betyder lysande, förklaring, uttal och böjningar av lysande.

Synonymer till lysande

Lysande översättning

Engelska

shining, spectacular
he was a distinguished speaker, a shining example

Hur används ordet lysande

  1. Motivering: Årets vinnare visar att det fortfarande går att göra hyperaktuell, brännande och skarp satir, dessutom i en väldigt innovativ form. Mottagandet hos publik och kritiker var fantastiskt och man befäste sin position som Sveriges just nu viktigaste och kanske mest begåvade humorgrupp.Årets Profil: BIANCA INGROSSO för TalangMotivering: Hennes ofiltrerade och varma sätt att kommunicera sin feedback till deltagarna skapar underhållning vi som tittare älskar att se. Bianca är Sveriges just nu mest lysande TV-stjärna! (dagensmedia.se)
  2. Adventsstjärnan utvecklades i Herrnhut i Sachsen som en del av herrnhutismen som Herrnhutstjärnan. Det gjorde också att stjärnan spreds med missionärer. Bakgrunden till stjärnan går tillbaka till början av 1800-talet. 1821 firade internatet i Niesky 50 år och under firandet satte man upp en lysande stjärna. Senare började man hänga upp dem på den olika internaten i Niesky, Neuwied, Königsfeld im Schwarzwald och Kleinwelka i samband med första advent. Efterhand började man tillverka stjärnor som en del i det årliga julpysslet som internatseleverna hade. I början av 1900-talet började så en fabriksmässig tillverkning. (wikipedia.org)
  3. I en karbidlampa alstras den brännbara gasen acetylen genom att kalciumkarbid droppvis begjutes med vatten. Karbidlampor har förekommit som cykellykta och billykta i början på 1900-talet och som tältlykta i militärtält i mitten på 1900-talet. När all utvinnbar acetylen erhållits, återstår en illaluktande vit sörja. Karbidlyktan ger ett intensivt, vitt ljus, och det räcker med någon deciliter karbid plus lika mycket vatten för att hålla en lykta lysande hela natten. Acetylengasen är giftig och explosiv och har orsakat olyckor. (wikipedia.org)
  4. Lars Eric Olsson: Järnspisen - allt, utom lysande i Byggnadsvård 2000:4 på www.byggnadsvard.se (wikipedia.org)
  5. Gröngölingen är 30–36 cm lång och har ett vingspann på 45–51 cm. Den har mörkgrön ovansida, blekt ljus- till grågrön undersida och lysande gröngul övergump, vilket syns bra i den bågiga, ofta lite långsamma flykten. Båda könen har röd hjässa och nacke och svart mustaschstreck – hanen med en röd kärna i det svarta – som räcker från näbben till bakom ögonen. Örontäckare, haka och strupe är däremot vitaktiga. Vingarna är vattrade i brunsvart, gult eller brunvitt. Stjärtfjädrarna är gröngrå med svartaktiga ränder. Underarten sharpei på Iberiska halvön skiljs främst genom att den saknar svart runt ögat. (wikipedia.org)
  6. Den adulta hanen har i häckningsdräkt ett lysande gult huvud och strupe, med ett smalt mörkt ögonstreck bakom ögat och ett ganska långt mörkt mustaschstreck. Buken är gul medan bröstet och kroppssidan är rostbrunt med fina längsgående streck. Ovansidan är övervägande brun och kraftigt svartfläckad. (wikipedia.org)
  7. Hornugglan är en medelstor uggla som mäter 31–37 cm, har ett vingspann på 86–98 cm och väger 245–400 gram. Den har långa örontofsar som kan resas och riktas uppåt. Honorna är större än hanen och har mörkare fjäderdräkt. Hornugglans brunaktiga fjädrar är vertikalt streckade. Fågeln är spräcklig och vattrad i svartbrunt, rostgult och vitt på ovansidan. Bröst och buk är rostgula och vita med svartbruna längsfläckar. Tarsen och tårna är helt fjäderklädda. På den sittande fågeln når vingen nedanför stjärten. Den andra handpennan är inskuren i det yttre fanet, den första i det inre. Ett kännetecken är också dess orangefärgade lysande iris. (wikipedia.org)
  8. Sirius (α CMa, α Canis Majoris, Alfa Canis Majoris), även känd som hundstjärnan, är huvudstjärnan i stjärnbilden Stora hunden. Från jorden sett är Sirius den klarast lysande stjärnan (bortsett från solen). Sirius ligger 8,6 ljusår från solen och är därmed en av de stjärnor som ligger närmast jorden. (wikipedia.org)
  9. Hönsbär är en 10-25 cm hög och flerårig ört. I flera avseenden liknar den skogskornell (C. sanguinea), men i andra avseenden skiljer den sig, särskilt när det gäller blomningen. Den har nämligen mycket små blommor som till alla sina delar utom ståndarna är svartröda. För att insekter ändå ska lockas (jämför avsnitt Etymologi nedan), har växten en "sammansatt blomma" med ett stort och lysande skenbart blomhylle, genom att de fyra översta bladen omvandlats till högblad av vit färg som sitter i en krans som ett svepe, men härmande en blomkrona. I mitten är den lilla svartvioletta blomställningen samlad, en enkel flock. (wikipedia.org)
  10. Kraniet är litet, med kort och brett ansikte. Lejonets är mer avlångt och framskjutande än andra arters. Näshålan är reducerad. Nostippen är trekantig och naken, med en skåra ner till munnen, som framtill är formad som ett upp och nedvänt "V" när den är stängd. Tungan är hos alla arter sträv och har papiller som hjälper dem att slicka bort kött från byten. Öronen är trekantiga till svagt rundade och upprättstående, placerade framvända uppe på huvudet. Ögonfärgen är oftast gul till grön, undantagsvis blå i vuxen ålder. Hos de stora djuren är pupillerna runda, men hos de mindre arterna elliptiska. I ögat finns ett reflekterande skikt bakom syncellerna på näthinnan, och det är detta som gör deras ögon lysande om en ljusstråle möter dem i mörkret. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Lysande Synonymer Betyder Uttal

Populärast: