Filmning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder filmning, varianter, uttal och böjningar av filmning

Filmning synonym, annat ord för filmning, vad betyder filmning, förklaring, uttal och böjningar av filmning.

Vad betyder och hur uttalas filmning

Filmning uttalas film|ning och är ett substantiv -en -ar.

Ordformer av filmning

Singular

filmning
obestämd grundform
filmnings
obestämd genitiv
filmningen
bestämd grundform
filmningens
bestämd genitiv

Plural

filmningar
obestämd grundform
filmningars
obestämd genitiv
filmningarna
bestämd grundform
filmningarnas
bestämd genitiv

Filmning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet filmning

  1. I många sporter handlar fusk om att överlista domarna. Till exempel inom fotboll kan en spelare falla medvetet, så kallad filmning, för att försöka få domaren att döma frispark eller straffspark till det egna laget eller varna motspelarna. (källa)
  2. Motljus är ett begrepp inom fotografi och filmning som innebär att det finns en eller flera ljuskällor riktade in i kameraobjektivet vilket gör motivet är betydligt mörkare än bakgrunden. Om man tar ett vanligt fotografi i starkt motljus kommer motivet att framträda som en silhuett mot den ljusa bakgrunden. För att få en mer korrekt bild av motivet måste man överexponera eller, om avståndet till motivet är kort, använda upplättningsblixt. (källa)
  3. Skådespel – en manöver i idrott där en tävlande avsiktligt simulerar, se filmning. (källa)
  4. Filmen premiärvisades 19 mars 1934. Inspelningen av filmen skedde med ateljéfilmning i Filmstaden Råsunda och med exteriörer från Stockholm av Martin Bodin. Filmens manus omarbetades av Olof Brunå till en bok Uppsagd som gavs ut 1934. (källa)
  5. Filmen premiärvisades 23 augusti 1939 på biograf Saga i Sala. Som förlaga hade man en idé av Tancred Ibsen. Inspelningen av filmen skedde med ateljéfilmning i Filmstaden Råsunda av Martin Bodin och med exteriörer från Sandefjord Norge och Södra Ishavet av Julius Jaenzon. (källa)
  6. En filmning är en manöver i idrott där en tävlande avsiktligt simulerar ett fall, smärta eller liknande, för att förleda domaren till ett fördelaktigt domslut. Den kan framställa korrekt agerande från motståndaren som regelbrott, eller ett verkligt regelbrott som svårare än i verkligheten. Filmningar är framför allt vanligt inom fotboll. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.