Fokalplan Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder fokalplan, varianter, uttal och böjningar av fokalplan

Fokalplan synonym, annat ord för fokalplan, vad betyder fokalplan, förklaring, uttal och böjningar av fokalplan.

Vad betyder och hur uttalas fokalplan

Fokalplan uttalas fok|al|plan och är ett substantiv -et.

Ordformer av fokalplan

Singular

fokalplan
obestämd grundform
fokalplans
obestämd genitiv
fokalplanet
bestämd grundform
fokalplanets
bestämd genitiv

Fokalplan är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet fokalplan

  1. Fokalplansslutaren sitter mycket nära fokalplanet där bilden projiceras, alltså precis framför filmen eller sensorn. Den brukar vara utförd som en ridåslutare med två ridåer, vilka under slutarens arbetsförlopp öppnar respektive stänger (båda ridåerna rör sig åt samma håll). (källa)
  2. Nikon F-bajonett är ett system för utbytbara objektiv för Nikons systemkameror. Det lanserades 1959 med kameran Nikon F och har, med vissa modifieringar, använts på alla Nikons systemkameror sedan dess. Systemet bygger på en bajonettfattning med tre öron, en diameter på 44 mm och ett fläns-till-fokalplan avstånd på 46,5 mm. (källa)
  3. Optiskt teleskop är ett samlingsnamn för teleskop som används i det optiska fönstret. Det omfattar området 3 000–13 000 Å och innehåller det synliga ljuset. Det första optiska teleskopet tillverkades av den nederländske linsmakaren Hans Lippershey i oktober 1608. Det finns två huvudtyper av optiska teleskop, refraktor och reflektor. En refraktor använder en konvex lins för att samla in och koncentrera ljus till en fokalpunkt. Den har en stor lins (objektiv) med lång brännvidd samt en liten lins (okular) med kortare brännvidd. En reflektor består av glas eller annat material som belagts med ett tunt lager starkt reflekterande material (silver, aluminium) så att man får en spegel. Denna samlar in ljus till ett fokalplan som ligger framför. (källa)
  4. Fokus kan även syfta på det avstånd mellan en lins och ett objekt som på andra sidan linsen projicerar en skarp bild av objektet på ett fokalplan, till exempel en kamerafilm. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.