Fokusering Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder fokusering, varianter, uttal och böjningar av fokusering

Fokusering synonym, annat ord för fokusering, vad betyder fokusering, förklaring, uttal och böjningar av fokusering.

Synonym till fokusering

Hur används ordet fokusering

  1. Med tiden fick gillena en allt starkare religiös prägel, och reformationen ogillade gillenas fokusering på katolska helgon vilket kom att betyda slutet för det medeltida gillesfenomenet. Västerås riksdag 1544 beslöt om att upplösa landets kvarvarande gillen. (källa)
  2. En lådkamera har en enkel lins, ofta i form av en menisklins. Den saknar vanligtvis möjlighet till fokusering (jfr fixfokus), den kan ha några olika bländare att välja på (vanligen 8, 11 och 16) och har ibland slutarinställningar B och T. Detta gör kameran lämplig för fotografering under gynnsamma ljusförhållanden. På 1950-talet introducerades lådkameror med blixt, vilket tillät fotografering inomhus. (källa)
  3. Psykologiska illusioner kan exempelvis vara den efterbild som kan följa efter ett skarpt ljusintag eller en längre tids fokusering av ett objekt eller mönster av något slag - ljus, skärpa, lutning, färg, rörelse mm. Teorin är att den individuellt reflexmässiga tolkningen, påverkas av repetitiva eller enskilt förstärkta perceptionskanaler, vilket skapar en psykologisk obalans som förändrar perceptionen (den uppfattade bilden). (källa)
  4. Operativ underrättelseverksamhet syftar till att kartlägga på en lägre nivå med fokusering på ett stridsområde och på information med kortare hållbarhet. I Sverige är det OPE som är ansvarig för denna nivå. (källa)
  5. Att cykla enhjuling är något alla kan lära sig. Det tar cirka 15 timmar och kräver att man är fokuserad. Balansen är en viktig del men inte allt den utgör endast 20%, resten är koordination, fokusering och uthållighet. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.