Frustration Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder frustration, varianter, uttal och böjningar av frustration

Frustration synonym, annat ord för frustration, vad betyder frustration, förklaring, uttal och böjningar av frustration.

Synonym till frustration

Vad betyder och hur uttalas frustration

Frustration uttalas frustr|at|ion och är ett substantiv -en -er.

Ordformer av frustration

Singular

frustration
obestämd grundform
frustrations
obestämd genitiv
frustrationen
bestämd grundform
frustrationens
bestämd genitiv

Plural

frustrationer
obestämd grundform
frustrationers
obestämd genitiv
frustrationerna
bestämd grundform
frustrationernas
bestämd genitiv

Frustration är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Frustration på Engelska

  • frustration

Hur används ordet frustration

  1. År 1880 fastslog statistik i den populärvetenskapliga litteraturen att "qvinnan till följd af sitt kön är mera disponerad för sjukdomar än mannen". Genom alla tider har kopplingen mellan kvinnlighet och galenskap varit stark. En kvinna som förlorat de ordinarie kontrollmekanismerna ansågs farligare, mera hotande än männen. Orsaken till detta var att kvinnan stod närmre naturen och driften. En särskild kvinnopatologi växte fram på sinnessjukdomarnas område. Kvinnan var mera sårbar för sinnessjukdomar än männen genom den nära förbindelsen mellan det kvinnliga könet och själen. Sjukdomen uttrycktes även i specifikt kvinnliga former samt var mer fördärvande hos henne än hos mannen. Kvinnan hade också det utmärkande draget av en generell svaghet för självdestruktivitet. Den galna kvinnan utvecklades till en litterär kliché under 1800-talet. Hon var vild, livsfarlig och våldsam. Under romantiken avsexualiseras kvinnan eftersom det borgerliga kvinnoidealet innebar att kvinnans sensualitet skulle kopplas till moderskapet, och inte erotik. Den sanna kvinnan ansågs vara asexuell, oskuldsfull och okunnig. I den engelska läkaren William Actons avhandling Functions and disorders of the reproductive organs (1857), som var översatt och läst i hela Europa, var tesen att majoriteten av kvinnorna inte besväras av några som helst sexuella besvär. Enligt den svenske kvinnoläkare Pehr Gustav Cederschiöld orsakade sexuell frustration hos kvinnan en rad sjukliga tillstånd som t.ex nervretlighet, brunst-yra (nymfomani) och hysteri. Aktiv kvinnlig sexualitet stämplades som mental och moralisk sjukdom. I vissa fall behandlades kvinnan på sjukhus då kvinnans sexualitet ansågs vara livsfarlig. Underklassens, gatans och bordellernas kvinnor, som ansågs vara en annan sorts kvinnor, förvisade man sexualiteten till. Sexualiteten skapade både köns- och klassmässiga spänningar under denna period. (källa)
  2. Båda argumenten låter ana en frustration gentemot IBM som dessutom anses vara huvudorsaken till att Apple har haft svårt att få fram tillräckligt med datorer till butikshyllorna. (källa)
  3. Polisbrutalitet, Polisvåld, är polisers övervåld i tjänsten mot personer. Vad som är nödvändigt våld och vad som är övervåld bedöms olika av den som har blivit utsatt för våldet och den som har utfört det. En polisman kan med rätt eller fel ha uppfattat en situation som hotande och använt ett våld som den som blivit utsatt för det tycker är övervåld. Det händer även att poliser använder ett omotiverat våld i ren frustration över att rättsväsendet inte alltid har verktyg att hantera vissa brott eller i sämsta fall som hämnd. Anmälan om polisvåld behandlas av åklagare och domstolar. (källa)
  4. En cirkel eller circle uppstår ofta när en grupp breakare samlas. Det som händer är att en person dansar medan de övriga står runt omkring och observerar. Så fort en dansare är klar hoppar nästa dansare in och fortsätter. Ibland är många dansare sugna på att gå in samtidigt och irritation och frustration uppstår. Ibland blir det pauser mellan inhoppen medan det på stora jam ofta uppstår sidocirklar medan andra cirklar "dör" ibland. (källa)
  5. Frustration är en psykologisk term som avser den besvikelse som någon känner när vägen till ett eftersträvat mål hindras. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.