Hederlighet Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder hederlighet, varianter, uttal och böjningar av hederlighet

Hederlighet synonym, annat ord för hederlighet, vad betyder hederlighet, förklaring, uttal och böjningar av hederlighet.

Synonym till hederlighet

Hur används ordet hederlighet

  1. Kontrollen sker genom att undersöka om personen till exempel förekommer i polisens belastnings- eller misstankeregister eller motsvarande nationellt register för allvarliga brott med anknytning till egendomsbrott eller andra brott i samband med ekonomisk verksamhet. God vandel för fastighetsmäklare och revisorer innebär att man är redbar och i övrigt lämplig för sitt yrke. Det allmänna redbarhetskravet anges ta sikte på sökandens allmänna hederlighet, pålitlighet och integritet, något som bl.a. innebär att det kan ställas krav i fråga om betalda skatter och avsaknad av krav från Kronofogdemyndigheten och i vissa fall att man inte varit försatt i konkurs. (källa)
  2. Ärlighet (hederlighet) eller hederlighet är en personlig egenskap. En ärlig person har en stark benägenhet att berätta sanningen. Vidare är en uppriktig person en person med en stark benägenhet att berätta det som personen vet för de som kan beröras av det. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.