Hederligt Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder hederligt, varianter, uttal och böjningar av hederligt

Hederligt synonym, annat ord för hederligt, vad betyder hederligt, förklaring, uttal och böjningar av hederligt.

Synonymer till hederligt

Hur används ordet hederligt

  1. Dispens från kravet på hederligt levnadssätt beviljas ogärna enligt Migrationsöverdomstolens beslut 2007-04-03. (källa)
  2. Valfusk är en metod för att manipulera det politiska systemet till sin egen fördel. Ofta handlar det om att en sittande regering i ett land försöker sitta kvar trots att deras chanser är små om de skulle ha ett normalt hederligt val istället. Det handlar ofta om korrupta presidenter i diktaturer med skendemokrati som på detta sätt försöker bli president i sitt land på livstid. (källa)
  3. Arbetsmoral är en moralisk princip som förordar flit och hederligt arbete. Begreppet arbetsmoral kan också syfta på en persons eller grupps arbetsvilja. (källa)
  4. Lin förälskar sig i Karla, en schweizisk-amerikansk kvinna, blir vän med lokala konstnärer och aktörer som erbjuder honom roller som statist i flera Bollywood filmer samt rekryteras av Mumbais undre värld för olika kriminella verksamheter, bland annat narkotika- och vapenhandel. Lin hamnar till slut i Mumbais Arthur Road Prison. Där, tillsammans med hundratals andra fångar, uthärdar han brutal fysisk och psykisk misshandel från vakterna. Men tack vare skydd från den afghanska maffian, framförallt Don "Abdel Khader Khan", blir Lin utsläppt och börjar arbeta på svarta börsen med valutaväxling och passförfalskning. Efter att ha kajkat runt ända till Afrika på maffiauppdrag beger sig Lin till Afghanistan för att smuggla vapen till mujaheddin. När hans mentor Khan dödas drabbas han av dyster självinsikt och återvänder deprimerad till Indien. Han bestämmer sig för att kämpa för det han tror ärätt och leva ett hederligt liv. Berättelsen slutar med att han planerar att åka till Sri Lanka. (källa)
  5. Två bröder, Jerry och Kiljan, möts igen efter några år borta från varandra. Jerry är den äldre, han har suttit i fängelse för småbrott men nu beslutat sig för att försöka leva hederligt och har familj, som han har funnit harmoni med. Han driver en liten enmansbilverkstad i ett skrotupplag. Kiljan, den yngre, är en drömmare, som lever utan hänsyn vare sig till sig själv eller till andra. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.