Huvudleverantör Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder huvudleverantör, varianter, uttal och böjningar av huvudleverantör

Huvudleverantör synonym, annat ord för huvudleverantör, vad betyder huvudleverantör, förklaring, uttal och böjningar av huvudleverantör.

Vad betyder och hur uttalas huvudleverantör

Huvudleverantör uttalas huvud|lever|ant|ör och är ett substantiv.

Ordformer av huvudleverantör

Singular

huvudleverantör
obestämd grundform
huvudleverantörs
obestämd genitiv
huvudleverantören
bestämd grundform
huvudleverantörens
bestämd genitiv

Plural

huvudleverantörer
obestämd grundform
huvudleverantörers
obestämd genitiv
huvudleverantörerna
bestämd grundform
huvudleverantörernas
bestämd genitiv

Huvudleverantör är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Huvudleverantör på Engelska

  • main vendor

Hur används ordet huvudleverantör

  1. En underleverantör är en person eller, som oftast, ett företag, som förbinder sig att utföra kraven i en annan parts kontrakt. Underleverantören anställs av en huvudleverantör för att utföra tjänster som är en del av det större projektet. Vanligast förekommer underleverantörer inom byggindustrin och bland civilingenjörer, men det har på senare tid blivit vanligt att man inom tillverkningsindustrin, särskilt bilindustrin, lägger ut stora eller alla delar av produktionen på underleverantörer. En underleverantör kan bli mycket sårbar om den endast är beroende av en enda kund, då kontrakt som oftast kommer och går. Verksamheten ligger långt ner i produktionskedjan och blir därför också sårbar för kraftiga fluktuationer i råvarupriser. (källa)
  2. Lycoming startade sin verksamhet år 1916 i Williamsport, Pennsylvania (i Lycoming County) som tillverkare av symaskiner och kort tid därpå tog man även upp tillverkning av cyklar. Under den första perioden efter första världskriget kom de att i ökande grad koncentrera sig på bilmotorer och blev leverantörer för Auburn, som tillverkade bilmärkena Auburn, Cord och Duesenberg. Slutligen blev de deras huvudleverantörer och år 1929 köpte Cord upp företaget och lade in det i Auburn Manufacturing-koncernen. Samma år producerade Lycoming sin första flygmotor, stjärnmotorn R-680. Detta var en tämligen lyckad konstruktion som användes i stor omfattning i lätta flygplan, som Cords Travel Air. (källa)
  3. Den första försäljningen till konsument skedde november 2008. Försäljningen skedde i början enbart i Stockholmsområdet genom att man plockade sina matvaror i ICA Kvantum Sickla samt senare i Uppsala genom ett samarbete med ICA Supermarket Väst. Första stora erkännandet fick MatHem 2010 när de utsågs till Sverige bästa matbutik på nätet samt fick pris som Sveriges 6e bästa sajt. Följande åren utsågs MatHem till Sveriges bästa matbutik på nätet åtskilliga gånger. . 2010 lanserade även MatHem som första matbutik på nätet sin app. 2011 köpte MatHem Hemmalivs och etablerade sig genom det i Skåne och Göteborg. I slutet av året lanserade MatHem den virtuella butiken för vilken man vann Guldmobilen. 2012 Förvärvades först Tasteline och senare NetXtra. Genom köpet av NetXtra fick MatHem tillgång till eget lager i Stockholm samt bytte huvudleverantör till Axfood. Under 2013 etablerade MatHem egna lager även i Göteborg och Malmö från att tidigare ha plockat i butik där. 2016 var MatHem det första matbutiken på nätet som började erbjuda samma dag leverans. 2017 inledde MatHem ett samarbete med postnord vilket innebar att de som handlat andra saker på nätet och ville returnera varor kunde göra det genom Mathem. Samma år bytte MatHem huvudleverantör till Bergendahls. I slutet av 2017 investerade Clas Ohlson i MatHem Clas Ohlson har därefter börjat sälja sina produkter genom MatHem vilket inneburit att var 10e kund handlat en vara från Clas Ohlson.. 2018 förvärvades Fruktbudet samt MatHem vann priset som årets ekobutik. 2019 Investerade Kinnevik ca 900 msek i bolaget. I samband med investeringen gick Andreas Bärnström från Kinnevik in som styrelseordförande. Under våren 2019 bestämde sig Tomas och Karolin Kull att lämna sin roller i företaget. Ny VD i bolaget blir Johan Lagercrantz. Johan har erfarenheter som koncernchef i Ranstad, styrelsearbete i Paradiset samt försäljning av kött från egna gården genom tre bönder. (källa)
  4. I slutet av 1940-talet riktades hans intresse mot helikoptrar och han köpte tillverkningsrätten av Kelletts XH-17 Sky Crane. Helikopterdivisionen inom Hughes Aircraft utvecklade en lättare helikopter och blev huvudleverantör till den amerikanska armén och fram till 1970 köpte de 1 434 helikoptrar av modellen OH-6A av Hughes helikopterföretag Toolco Aircraft Division. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.