Idissling Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder idissling, varianter, uttal och böjningar av idissling

Idissling synonym, annat ord för idissling, vad betyder idissling, förklaring, uttal och böjningar av idissling.

Vad betyder och hur uttalas idissling

Idissling uttalas id|issl|ing och är ett substantiv -en.

Ordformer av idissling

Singular

idissling
obestämd grundform
idisslings
obestämd genitiv
idisslingen
bestämd grundform
idisslingens
bestämd genitiv

Idissling är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet idissling

  1. Thompson blev internationellt känd i samband med publiceringen av Hell's Angels (1967). Den informationen han fick som lade till grunden för boken fick han genom att under ett år leva och åka runt med motorcykelklubben Hell's Angels. Från att tidigare ha varit en relativt konventionell journalist blev han i samband med att år 1970 ha publicerat The Kentucky Derby Is Decadent and Depraved en motkulturell figur, med sin egen version av new journalism, där han myntade termen "gonzo", en experimentell version av journalistik där reportrar lade sig i händelseförloppet till en sådan grad att de själva blev protagonister i sina egna berättelser. Det verk som han är mest känd för, Las Vegas: en grym resa till hjärtat av den amerikanska drömmen (1971), utgör en idissling på det misslyckande som 1960-talets motkultur stod för. Det började först som en följetong i Rolling Stone, ett magasin som Thompson länge kom att förknippas med, och det släpptes även en film med Johnny Depp och Benicio del Toro, som regisserades av Terry Gilliam år 1998. (källa)
  2. Arter inom gruppen Lagomorpha, som harar, kaniner och pipharar producerar två olika typer av avföring - hårda och mjuka - där de senare kallas cecotrofer. Denna mjuka avföring konsumerar djuren för att utvinna extra näringsämnen. Cecotrofer består av tuggat växtmaterial som ansamlas i blindtarmen där det finns stora mängder bakterier som hjälper till att spjälka cellulosa, men även producerar B-vitaminer. Efter att ha defekerat, sväljer djuret åter den mjuka cecotrofen hel som då spjälkas i en speciell del av magen. Denna process kallas cecotrofi och tillåter djuret att få i sig all näring som annars hade gått förlorad, men ger även djuret näringsämnen som skapats av dess egna mikrobiotiska aktivitet. Denna process fyller samma funktion som idissling hos vissa djur. Även hamstrar, marsvin, chinchillor och kalråttor äter sin egen avföring på ett liknande sätt. (källa)
  3. Då getter äter arganfrukterna passerar själva kärnan, argannöten, på grund av dess hårdhet oskadd genom matsmältningen och spottas ut genom idissling. Dessa kärnor används inte för att göra arganolja till matlagning eftersom sådan olja får en besk smak eller för att göra högkvalitativ skönhetsolja eller kosmetisk olja. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.