Ido Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder ido, varianter, uttal och böjningar av ido

Ido synonym, annat ord för ido, vad betyder ido, förklaring, uttal och böjningar av ido.

Vad betyder och hur uttalas ido

Ido uttalas ido oböjligt och är ett substantiv.

Ido betyder:

Ordformer av ido

Singular

ido
obestämd grundform

Ido är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet ido

  1. Hellmut Röhnischs far, Ewald Röhnisch, var en ledande person inom Ido-rörelsen i Tyskland under början av 1900-talet och sonen Hellmut kunde redan som 10-åring prata Ido flytande. Hellmut Röhnisch var mycket aktiv i den internationella och svenska Ido-rörelsen och han var mångårig ordförande i både ULI – det internationella Ido-förbundet och det Svenska Ido-förbundet. (källa)
  2. Spanska: Cuando llegué, él se había ido a (su) casa. (källa)
  3. Upphovsmännen till många andra konstgjorda språk bemödade sig därför om att deras språk skulle vara helt frikopplade från alla ideologier. Det visade sig att esperantos interna ideo utövade en betydligt större lockelse på allmänheten än de andra språkens frihet från ideologier. Brytningen med gruppen kring ido kan alltså inte enbart förklaras med olika uppfattningar i grammatiska frågor. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.