Inunder Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder inunder, varianter, uttal och böjningar av inunder

Inunder synonym, annat ord för inunder, vad betyder inunder, förklaring, uttal och böjningar av inunder.

Vad betyder och hur uttalas inunder

Inunder uttalas in|under [-un´d- äv. in´-] preposition och ad och är ett verb.

Ordformer av inunder

Ordform(er) inunder preposition inunder adverb

Hur används ordet inunder

  1. Tidningsrubriker är ofta tryckta i stor, fet stil. En mindre, kort rubrik ovanför huvudrubriken kallas dårrad, medan en mindre rubrik inunder huvudrubriken kan benämnas nedryckare. En artikels brödtext avdelas ofta av mellanrubriker. (källa)
  2. Ortnamn innehållande brak är inte ovanliga i Stockholms skärgård och har tolkats som "vass och rör med jord och rötter hopgyttrade som ligger och flyter, bra att lägga mjärden inunder". Grunda och vassrika vikar finns i Norrfladen (norra delen av det sund som förr skilde Braka från Skoga), i Kitteln (den stora viken i öster som är en god naturhamn) och vid Stenstötarna i söder. Efterledet stöt avser en fiskeplats där man fiskade med så kallad bonot som drogs mellan två båtar. (källa)
  3. Vid dressyrtävling och även vid träning skall hästen ridas enligt Tävlingsreglementet (TR), "Halsens och nackens resning skall anpassas efter hästens utbildningsståndpunkt och så att huvudet närmar sig lodplanet med nosen något framför lodlinjen genom ögat." Detta är en förutsättning för att få hästen "på tygeln". Kännetecken för samling, förutom nosens placering är att nacken alltid är halsens högsta punkt, att bröstryggen höjs, att länden är välvd samt att bakbenen placeras längre fram inunder hästen. Ju längre in under hästen bakbenen placeras, desto mer samlad är hästen och ju mer samlad hästen är desto mer vikt placerar den på bakpartiet. Hästen ser därmed ut att ha sänkt bakpartiet och höjt frampartiet. Dagens dressyrdomare och ryttare som tävlar i grenen dressyr tolkar Tävlingsreglementet (TR) på ett annat sätt än man gjorde förr. Förr ansåg man att det enda rätta var att rida hästen med dennes mungipa i lodlinjen genom ögat. Även om hästen reds med nosen i lodlinjen genom ögat, så var det så att säga "bakom hand"/inte "på bettet". Förespråkare för den äldre tolkningen kallar sin ridning Klassisk dressyr. Numera kan man se att hästen rids, under både träning och tävling, oavsett land eller nivå, oftast med nosen i eller bakom lodlinjen genom ögat, "bakom hand"/inte "på bettet". Detta anses ge en onaturlig form som kan vara skadlig för hästen. En extrem variant av ridning "bakom hand/inte "på bettet"" kallas rollkur, och anses av många som rent djurplågeri. Detta är dock inte bevisat i forskning. Det som är bevisat är att rollkur kan vara plågsamt för hästen om den kommer till den positionen genom tvång. (källa)
  4. Under årens lopp har vagnarna blivit ombyggda och moderniserade ett flertal gånger. Främst är det "kjolar" eller luckor för hjulhusen som tillkommit för att minska buller och olyckstillbud då det hänt att personer fallit inunder vagnen på hållplatser. I fronten har vagnarna fått andra strålkastare, liksom nya bakljus akterut. Vagnarna har också varit föremål för några olika alternativa färgsättningar, både in- och utvändigt. Även förarplatsen har blivit ombyggd för att erbjuda föraren en bättre arbetsmiljö. Destinationsskyltarna som tidigare var av rullbandstyp ersattes vid årsskiftet 2000/2001 med moderna fullmatrisskyltar men nummerskyltarna är däremot fortfarande av rullbandstyp eftersom varje linjenummer har sin egen färg. (källa)
  5. Sang-de-boeuf var en av de nya glasyrerna som ansågs vara "osäker men väldigt dekorativ med varierande effekter". Glasyren togs fram från Jingdezhen-porslinsugnar under Kangxi-kejsarens styre (1662–1722). Enligt en elev så "ger denna spektakulära glasyr intrycket av att titta genom ett genomskinligt ytlager, som är någorlunda förvrängt och översållat med mängder av bubblor, till färgen som inunder". (källa)
  6. Den utmejslade arkitekturen innehåller många försänkta reliefer. Där finns bland annat avsnitt ur hinduiska berättelser som Ramayana och Mahabharata. En av de mest välkända relieferna i templet, Kärnandet av mjölkoceanen, har Vishnu i mitten, med hans inkarnation sköldpaddan Kurma inunder. På båda sidor om Vishnu framställs 92 demoner och 88 gudomar, medan Vishnu ovanför sig har nymfer och den krigiska guden Indra. (källa)
  7. Sven-August är granne och kompanjon med bonden Kristian, klädd i mörk öppnad kavaj med grå hängselbyxor inunder och svart hatt samt höga svarta gummistövlar. När Sven-August hälsar på Kristian är det mest för att lyckas få en gök. Sven-August roar sig ibland lite med att reta Kristians hemsamarit. (källa)
  8. O'Callaghan och Thiede har dock inte fått något större stöd för denna identifikation och i dag avvisas den närapå samfällt av forskarvärlden. Orsakerna till att man anser att texten inte härrör från Markusevangeliet är flera. De viktigaste räknas upp här inunder. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.