Märklig synonym, annat ord för märklig, vad betyder märklig, förklaring, uttal och böjningar av märklig.

Synonymer till märklig

Vad betyder och hur uttalas märklig

Märklig uttalas märk|lig och är ett adjektiv -t -a.

Ordformer av märklig

Böjning (i positiv) märklig en ~ + subst. märkligt ett ~ + subst. märkliga den/det/de ~ + subst. märklige den ~ + mask. subst. Komparation märkligare en/ett/den/det/de ~ + subst. märkligast är ~ märkligaste den/det/de ~ + subst.

Märklig är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Märklig översättning

Engelska

strange, remarkable
a remarkable story, strange to say, the driver had no injuries, it is strange that you should find it so difficult to understand

Hur används ordet märklig

  1. En något märklig fornlämningstyp under bronsålder och äldre järnålder är skärvstenshögarna. De är visserligen inte entydigt några gravar, men det är inte ovanligt att hitta människoben i skärvstenshögarna, och deponitionen i dem har avslöjat rituella inslag. De finns ofta i anslutning till just gravfält och har med all sannolikhet med föreställningar om död och förgängelse att göra. (wikipedia.org)
  2. Naturligt växer hortensian i ett klimat som är fuktigare än vid Medelhavet. Därför trivs den i något svalare miljöer som på Madeira och Azorerna. På Madeira är den dels allmänt odlad i trädgårdar och parker, men förekommer längs vägkanterna på 300 till 1100 meters höjd. På Azorerna kör man ner sticklingar i marken utmed betesmarker. Milslånga gärdesgårdar av hortensia kan då ringla sig genom landskapet, vilket ter sig som en märklig syn. Den sprider sig inte nämnvärt, förrän betesmarken överges. (wikipedia.org)
  3. Båda könen har väl utvecklade analkörtlar som utsöndrar en vätska som används för att doftmarkera revirets gränser. Honor har ett eller två par spenar. Hyenornas könsorgan har en lite märklig anatomi. Honans klitoris är så stor att den kan tas för en penis, varför man rätt länge spekulerade i om de var enkönade. Blygdläpparna har ofta en form som kan förväxlas med ett scrotum. Hannarna saknar i motsats till de flesta andra rovdjur ett penisben (baculum). (wikipedia.org)
  4. Försäkringsutredaren Leonard Shelby (Guy Pearce) har stora problem. Han är på jakt efter sin fru Catherines (Jorja Fox) mördare. Han lider dessutom av anterograd amnesi, en märklig sorts minnesförlust som gör att han saknar förmågan att lagra nya minnen. Detta gör att han glömmer allt nytt inom en kvart, exempelvis var han är, vart han ska och varför. Han använder istället sin egen kropp som anteckningsbok och en sak glömmer han absolut inte: att han vill ha hämnd. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Märklig Synonymer Betyder Uttal

Populärast: