Nedslag synonym, annat ord för nedslag, vad betyder nedslag, förklaring, uttal och böjningar av nedslag.

Vad betyder och hur uttalas nedslag

Nedslag uttalas ned|slag el. ner|slag och är ett substantiv -et; pl. nedslag.

Ordformer av nedslag

Singular

nedslag
obestämd grundform
nedslags
obestämd genitiv
nedslaget
bestämd grundform
nedslagets
bestämd genitiv

Plural

nedslag
obestämd grundform
nedslags
obestämd genitiv
nedslagen
bestämd grundform
nedslagens
bestämd genitiv

Variantstavning singular

nerslag
obestämd grundform
nerslags
obestämd genitiv
nerslaget
bestämd grundform
nerslagets
bestämd genitiv

Variantstavning plural

nerslag
obestämd grundform
nerslags
obestämd genitiv
nerslagen
bestämd grundform
nerslagens
bestämd genitiv

Nedslag är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Nedslag översättning

Engelska

stroke
stroke of lightning, 120 characters a minute

Hur används ordet nedslag

  1. Man misstänker även att nedslag av kometer även har fört med sig en betydande mängd vatten till månen som kan finnas kvar i form av is. (wikipedia.org)
  2. Vid ett nedslag på jorden producerar energirika, kemiska processer starka syror av saltvatten och luft. Den förångade stenen i plasman kondenserar till karaktäristiska konformade droppar av glas som kallas tektiter och som med hög hastighet sprids över stora områden. Alla forskare är dock inte överens om hur tektiterna uppstått. Det största och yngsta av dessa tektitfält, det australasiska tektitfältet som bildades för omkring 700 000 år sedan, går inte att associera med någon känd nedslagskrater varken på land eller ute i havet, och man menar att ett så ungt nedslag fortfarande måste gå att spåra. (wikipedia.org)
  3. Spets/Noskon – Själva nosen av bomben. Spetsen kan variera i tjocklek för att bekämpa olika mål genom brisad eller genomträngning. Oftast är spetsen den tjockaste delen av bomben då det är denna som tar mest stryk vid nedslag. Om bomben använder spetsrör placeras detta i fronten av spetsen. (wikipedia.org)
  4. Under andra världskriget användes napalmbomber i storlekar mellan 300 och 600 kg. Vid tiden för Vietnamkriget bestod de av ett spolformat hölje, innehållande 300–400 kilogram napalm. Vid nedslag sprids napalmen och täcker ett droppformat område som är cirka 150 meter långt och 40 meter brett. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Nedslag Synonymer Betyder Uttal