Nedslagning synonym, annat ord för nedslagning, vad betyder nedslagning, förklaring, uttal och böjningar av nedslagning.

Vad betyder och hur uttalas nedslagning

Nedslagning uttalas ned|slag|ning el. ner|slag|ning och är ett substantiv.

Ordformer av nedslagning

Singular

nedslagning
obestämd grundform
nedslagnings
obestämd genitiv
nedslagningen
bestämd grundform
nedslagningens
bestämd genitiv

Plural

nedslagningar
obestämd grundform
nedslagningars
obestämd genitiv
nedslagningarna
bestämd grundform
nedslagningarnas
bestämd genitiv

Variantstavning singular

nerslagning
obestämd grundform
nerslagnings
obestämd genitiv
nerslagningen
bestämd grundform
nerslagningens
bestämd genitiv

Variantstavning plural

nerslagningar
obestämd grundform
nerslagningars
obestämd genitiv
nerslagningarna
bestämd grundform
nerslagningarnas
bestämd genitiv

Nedslagning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet nedslagning

  1. Knockout (K.O.) är en vinstgivande nedslagning i boxning och andra kampsporter. Ofta ges en räkning till tio, om den som blivit nedslagen inte kan fortsätta efter det vinner motståndaren på knockout. En knockout kan orsakas av ett slag mot kroppen likaväl som mot huvudet men i dagligt tal menar man ofta ett slag som är riktat mot huvudet och får en att tappa medvetandet tillfälligt. Ett sådant slag träffar oftast i ansiktet under en tänkt linje mellan öron och näsa. Detta område kan ibland kallas "the button" eller "the temple". Man kan dessutom vinna på knockout genom att slå hårt mot tinningen och örat. Det beror dock sällan på att motståndaren tappar medvetandet utan på att slaget rubbar balanssinnet. Knockoutslag mot kroppen träffar oftast på levern, vilket sägs vara den mest smärtsamma knocken. I karate kan man se knock out även mot benen. Då till följd av flera hårda sparkar mot låren. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.