Nominalism synonym, annat ord för nominalism, vad betyder nominalism, förklaring, uttal och böjningar av nominalism.

Vad betyder och hur uttalas nominalism

Nominalism uttalas nom|in|al|ism [-is´m] och är ett substantiv -en.

Nominalism betyder:

Ordformer av nominalism

Singular

nominalism
obestämd grundform
nominalisms
obestämd genitiv
nominalismen
bestämd grundform
nominalismens
bestämd genitiv

Nominalism är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet nominalism

  1. Nominalism (av latin nomen, 'namn', 'beteckning') är en filosofisk riktning som hävdar att generella termer som "katt" eller "grön" inte motsvaras av självständigt existerande universalier. Enligt nominalismen är allmänbegreppen i någon mening endast "tomma ord". I sin mer radikala form förnekar nominalismen att katter över huvud taget har någonting annat gemensamt än att predikatet "katt" kan tillämpas på dem. Enligt en vanligare position svarar generella termer mot allmänbegrepp som är gemensamma psykologiska entiteter, utan att de för den skull har självständig existens utanför språket och tanken. Riktningen står i opposition till realism, i synnerhet begreppsrealism.
  2. Inom matematikfilosofi är nominalism ståndpunkten att matematiska objekt, relationer och strukturer inte alls existerar, eller att de i varje fall inte existerar som abstrakta objekt (de varken finns i tid och rum eller kan ingå i kausala samband). (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Nominalism Synonymer Betyder Uttal